Intressanta maxningar

Jag slog med flera minuters marginal nytt sämstarekord uppför Sa Calobra. Ett rekord är alltid ett rekord!

Jag slog med flera minuters marginal nytt sämstarekord uppför Sa Calobra. Ett rekord är alltid ett rekord!

När vi var på Mallorca i månadsskiftet april/maj hyrde jag cykel hela veckan och körde tre turer. Två pass på drygt tre timmar då jag cyklade till Kobran (Sa Calobra) tur och retur från Port de Soller där vi bodde, samt ett pass som var Bröllopsracet 6 km uppför en bit av Piggen (Puig Major). För övrigt är cykling på Mallorca kanske det bästa jag vet i träningsväg. Det slår nog t o m Ramsau. Kanske i alla fall.

Någon som har koll på var jag tog den här bilden?

Någon som har koll på var jag tog den här bilden?

2008, då jag inte åkte skidor eller rullskidor och dessutom var lite löpskadad, var jag i bra cykelform och körde Kobran på 31.07 min. Det är en väldigt bra tid. 2011 cyklade jag på 33.52 min, mot bl a Suther, Solin, Steen, Gräfnings och Karlsson (”resultat” här).

Senaste två åren har jag cyklat otroligt mycket mindre än tidigare, men självförtroendet fick ändå en knäck när jag maxade Kobran första gången i år. Tiden blev i sammanhanget pinsamma 37.54 min, alltså astronomiska 6.47 min från pers. Trots att jag tyckte det gick ganska bra.

Förbättring med 2.54 min på två dagar
Pulsen var hög, till och med 189 på toppen, vilket är högre än på många år. Jag trodde min maxpuls var 186. Det var i och för sig varmt och då blir det en ganska tydlig pulsdrift till följd av stor vätskeförlust. Hur som helst hade jag inga som helst ursäkter. Jag var helt enkelt för dålig. Till och med cykeln var bättre nu. Förra gång aluminiumram och 105-grejer, nu kolfiberram och Ultegragrejer.

Jag blev förbannad, och bara två dagar senare gjorde jag samma runda igen. Denna gång på 35.02 min i samma förhållanden, med lägre snitt- och maxpuls. En förbättring på 2.54 min på två dagar. Kroppen är intressant.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.