Göteborgsvarvet i morgon

Från Göteborgsvarvet 2011

Från Göteborgsvarvet 2011

I morgon är det dags för Göteborgsvarvet. Jag siktar på att slå mitt personbästa i detta trevliga lopp, som är 1.13.23 (har dock sprungit på låga 1.12 som bäst i en halvmara i Norge). För att springa på 1.13 måste jag hålla 3.30 min/km-fart, vilket är ett högt uppsatt, men ändå realistiskt mål. Springer jag på sämre än 1.15 är jag nog missnöjd.

I vintras sprang jag knappt 1 mil i veckan, i april ca 2 mil i veckan och nu i maj ca 3 mil i veckan. Det har varit lite mycket, och min skada i baken har tyvärr börjat göra lite ont. Vi får se hur det går, det är ett orosmoment. Annars är formen bra. Förutom Sjömarksloppet har det blivit ett hårt löppass i år. Det var i söndags när jag sprang 4 st flacka 2 km-intervaller (runt Byttorpssjön) på grusväg med 1,5 min vila där jag snittade 3.23 min/km-fart.

Jag har ingen langning i morgon, så om någon vill sträcka ut en flaska sportdryck med koffein eller en gel/liquid med koffein längs vägen vore det oerhört tacksamt.

Göteborgsvarvet alla mina resultat

Göteborgsvarvet alla mina sju resultat i halvmaran plus ett seedningslopp 10 km

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Göteborgsvarvet i morgon

  1. Lars Bern skriver:

    Om du väntar in mig så tar jag med en extra Enervit koffein som vi drar i oss efter att ha rundat Poseidon.

  2. David skriver:

    Hatten av för din prestation i Lördags!
    km/min var nytt för mig, jag brukar kika på min/km. Men så springer jag ju lite lugnare också.. 😉
    MVH David, E.T’s dryga bror

Kommentarsfältet är stängt.