Borås Swimrun sprintbanan

Petter var jättetrevlig. Jag försökte få honom att åka Vasaloppet och det lät inte omöjligt

Petter gav ett trevligt intryck då jag pratade med honom i samband med Jonas Coltings 40 års-kalas för två år sedan. Jag undrade om han ville åka Vasaloppet och han ringde faktiskt upp några dagar senare för att ställa några följdfrågor. Men han verkar föredra landsvägscykling och swimrun.

Som jag skrev på bloggen i samband med en swimrun-träning vid Kypesjön så planerar jag att delta i Borås Swimrun. I samma inlägg skrev jag också att jag inte pallade det 12-gradiga vattnet och ganska snabbt tog sikte på bastun. Någon vecka senare tog jag på mig våtdräkten i stugan för att simma lite i Såken, men vände ganska snabbt. Det träningspasset blev 1 minut och 41 sekunder. Vattnet är helt enkelt för kallt för mig.

Jag insåg att ca 3 mil löpning och 5 km simning skulle bli för tufft. Därför kommer jag istället att köra sprintbanan, där distanserna är 5,6 km löpning och 540 meter simning, uppdelat på sju sträckor. Jag fick napp när jag lade ut en krok på bloggen sist, så jag och Andreas Glad från Stockholm kommer att bilda en vinnande duo. Jag är nog en bättre löpare än honom, men förmodligen kommer han att behöva bogsera mig i vattnet. Vårt lag heter ”Filip Glad i Filipstad” (ja, familjen Wickström har lyssnat mycket på Krakel Spektakel-skivan i bilen senaste året).

Borås Ultramarathon 2014. Topptrion i 45 km-klassen.

Borås Ultramarathon 2014. Topptrion i 45 km-klassen.

Inget BUM i år
För övrigt får kommer stora delar av Sveriges rap-elit till Borås Swimrun. Petter kör andra året i rad och Daniel Adams Ray, som sprungit Göteborgsvarvet på 1.21 nyligen, kör ytterligare en swimruntävling i förberedelserna inför Ö till ö. I helgen imponerande han stort i Utö swimrun.

Just det, BUM: Jag hade planerat att försöka försvara min seger på 45 km i Borås Ultramarathon som gick i helgen. Men eftersom jag inte sprungit mer än 15 km någon gång i år förutom Göteborgsvarvet kände jag mig inte riktigt förberedd. Förra året hade jag åtminstone två 30 km-pass, men då sprang jag lite över förmåga i loppet och då tog det flera veckor innan jag var på banan igen. Så det blev ett ganska enkelt beslut att avstå i år.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.