Magnus Jonsson lägger av

Så här såg Magnus Jonsson ut när jag fångade honom med 174 puls efter lagtempot i La Sgambeda i Italien i vintras

Så här såg Magnus Jonsson ut när jag fångade honom med 174 puls efter lagtempot i La Sgambeda i Italien i vintras

 

Magnus Jonsson på Mallorca 2008, på toppen av Col de Soller

Magnus Jonsson på Mallorca 2008, på toppen av Col de Soller

Jag och skidskyttar på Mallorca 2008

Jag och skidskyttar på Mallorca 2008

Igår kom nyheten att Sofia Bleckur lägger av med sin längdskidsatsning. Sofia gjorde sin överlägset bästa säsong i vintras med två individuella femteplatser på VM samt silver i stafett. Hon har även bl a vunnit Tjejvasan två gånger.

När jag pratade med Sofia på Åsa och Mattias fest i Östersund för ett par veckor sedan misstänkte jag att satsningen inte skulle fortsätta, eftersom hon svarade väldigt svävande på frågor om hennes fortsatta karriär. Dessutom utryckte hon tydligt de motivationsproblem hon haft senaste tiden eftersom hon haft VM i Falun som mål otroligt länge och sedan lyckades där.

Magnus Jonsson, Team SkiStart-Bergslagen

Magnus Jonsson, Team SkiStart.com-Bergslagen. Foto: Erik Wickström.

Trad, skidskytte, långlopp
En annan elitaktiv som nu lägger skidorna på hyllan är Magnus Jonsson, som faktiskt också satt vid mitt bord på festen. Det verkar ha gått skidmedierna förbi och därför tycker jag han är värd ett gäng bilder här! Jag känner inte Magnus så bra, men vi är båda födda 1982 och tävlade mot varandra som juniorer. Han var bra och jag var inte så bra som junior, så jag är tveksam till om jag någon gång slog honom på den tiden.

Som typ 24-åring gick han över till skidskytte och hans meriter beskriver han på sin blogg så här:

Jag är glad över de resultat jag lyckades uppnå tillsammans med de som hjälpt mig. Det blev tillslut 7ggr top 16 i WC med en 10:e plats som bäst. En sak som dock grämer mig lite är att jag aldrig sköt fullt under dessa tävlingar. Alla dessa om…:) En gång blev det fullt hus på vallen, i IBU-cupen i Estland som jag lyckades vinna. I stafettsammanhang blev det ett besök på pallen, en andra plats. Samt en fjärde plats på VM i Khanty Mansiysk, 3,8sek från bronspengen. Lyckades även få med mig två individuella SM-guld i skidskytte. På SM i längd blev det som bäst en 5:e plats. Det jag dock är mest stolt över är att jag gett precis allt!!

Magnus Jonsson under fikapaus

Magnus Jonsson under fikapaus på Mallorca 2008. Bilden är tagen samtidigt som Carl-Johan Bergman bytte slang under 2 minuter.

Skidgymnasietränare
Förra året körde han långlopp för SkiStart.com/Bergslagen. I Vasaloppet har han som bäst blivit 75:a.

Till mig sade den mycket träningsvillige Sollefteåbon att han ville satsa till 100 procent eller inte alls. Nu fick han inte ihop en heltidssatsning och valde då att istället jobba heltid på skidgymnasiet i Sollefteå. Han lade av för en dryg månad sedan och är nu på ”avgiftning”, genom att ”bara” träna en gång om dagen. Nyligen sprang han milen på 32.42 min, så avgiftningen verkar gå bra. Kanske han comebackar redan till vintern? Lycka till med det du gör Magnus!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Magnus Jonsson lägger av

 1. Allan Stensson skriver:

  Lägga av finns inte. Man tränar mindre bara, har själv försökt sluta med idrott i 40 år så jag vet vad jag talar om.

  • Erik Wickström skriver:

   Håller med, jag gjorde ett allvarligt försök att sluta 2006 men efter två månader sket det sig 🙂 Lyckades åtminstone hålla mig borta från skidåkningen några år.

 2. Jonatan skriver:

  Mkt vackert initiativ Erik! Du är bäst! 👍

Kommentarsfältet är stängt.