Skipgrejer

De Skip-produkter som jag använder. Bland sportdryck med och utan koffein, geler med och utan koffein, barer och återhämtningsdryck.

De Skip-produkter som jag använder. Bland sportdryck med och utan koffein, geler med och utan koffein, barer, återhämtningsdryck och rödbetskapslar.

Min relation till sportdryck har växlat lite över åren. Tidigare var jag en extrem anti-sportdryckskille, som aldrig drack något annat än vatten på träningspass. Knappt ens på tävling. När jag sprang marathon på 2.32 i Göteborg 2006 drack ungefär totalt 2 dl sportdryck och 2 dl vatten, vilket är oerhört lite. Jag har även cyklat Vättern med ett totalt vätskeintag på 1,5 liter (då brakade jag också in i väggen).

24 h världsrekordförsök

På senare år har jag börjat använda mer socker, salter, mineraler och koffein i samband med träning och tävling, vilket har varit bra. Framförallt hjälper det mig att hålla uppe intensiteten på de hårda långpassen på 2-3 timmar. Då kör jag alltid med sportdryck med koffein och dricker helst i farten. På pass under timmen dricker eller äter jag aldrig något, men på tävling försöker jag få i mig något så länge tävlingstiden är över 30 min. Vatten dricker jag aldrig på tävling. Vid riktigt långa aktiviter äter/dricker jag gärna protein. På mitt världsrekordförsök i 24 h-skidåkning i Åre 1 april kommer jag att blanda i BCAA (grenade aminosyror) i sportdrycken.

Det finns många bra tillverkare av sportdryck, barer etc, men sedan en tid tillbaka använder jag primärt Skip Nutrition. Jag tycker de har vad jag behöver och de smakar bra, är lätta att blanda och verkar ge önskad effekt. Företaget är baserat i Ulricehamn och Skips Marcus Tafjord är mycket engagerad i sina produkter och tar inputen från sina utövare på allvar, vilket såklart är trevligt. I Ulricehamns IF kör vi med Skip och så det passar bra att även jag gör det.

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.