Skiddag i Göteborg

Skidhallen i Göteborgs Nya Arena skidome. Foto: Erik Wickström.

Skidhallen i Göteborgs Nya Arena skidome. Foto: Erik Wickström.

Idag ska jag träningsdag med tio stycken i skidhallen i Göteborg. Det ska bli roligt och förhoppningsvis blir det ett bra ställe för lektioner och föreläsning.

Den här dagen blev full nästan direkt med en lång väntelista och många har efterfrågat fler sådana här dagar eller läger längre fram. Jag har inget mer i Göteborg inplanerat i höst, men det kanske blir en dag till lite längre fram. Däremot så kommer jag i samarbete med Grövelsjön ha ett Vasaloppsläger 28-31 jan, samt ett läger i Ramsau med Nortlander (datum ej bestämt). Till vintern kommer jag också att hålla i Borås Skidskola för sjunde året i rad, mer detaljer om det kommer i höst.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Skiddag i Göteborg

 1. Jo Nilsson skriver:

  Hallå

  Vilken stakfrekvens håller eliten?

  Mvh jo

  • Axel skriver:

   Nu smiter jag förbi Erik om han inte har tid att svara:

   Det varierar från åkare till åkare 🙂

   Skiljer en del mellan Kriukov och Jönsson som du ser.

   Jag föredrar ganska låg frekvens personligen. Det gäller ju att träffa rätt rent tekniskt i varje stavtag.

   • Axel skriver:

    Lutningen och motståndet har förstås också betydelse.

   • Erik Wickström skriver:

    Jag stod och körde SkiErg till La Sgambeda några dagar efter tävlingen. Jag vill minnas att de flesta långloppsåkarna höll ca 55 på platten i marschfart (mer uppför och i spurter). Det är också ungefär vad jag håller vid hårdkörning på SkiErg.

Kommentarsfältet är stängt.