Kalastrevligt i Bollnäs

Så kan man se inför ett skidgångspass och föreläsning i Bollnäs

Så kan man se inför ett skidgångspass och föreläsning i Bollnäs

Nu sitter jag på tåget hem från Bollnäs. Jag räknade precis ut att när jag kommit fram har jag åkt tåg i 7:18 + 7:43 = 15 timmar och 1 minut på 1,5 dygn. Mycket tåg, men det var det helt klart värt!

image4BollnäsEss är ett riktigt häftigt träningskonvent. I lilla Bollnäs ordnar kommunen denna tillställning på två dagar med 700 besökare. I år var det fullbokat för första gången i konventets 7-åriga historia. Anna Hammarström, Hansa Näsman och de andra har gjort ett fantastiskt jobb att få ihop föreläsare och instruktörer för detta trevliga event. Lite synd att jag inte är med idag också, men när de bokade biljetter var jag ganska tydlig med att jag gärna ville komma hem efter att jag gjort mina uppdrag på lördagen.

Först höll jag i ett skidgångspass med gissningsvis 50 deltagare och därefter gav jag en föreläsning för omkring hundra stycken. Jag gillar att prata om träning och skidåkning för motionärer och elitmotionärer och det kom en hel del frågor från publiken, vilket alltid är roligt.

De sålde även min skidbok på mässan

De sålde bl a min skidbok på mässan

Bra restaurang
Jag hade bara möjlighet att se en annan föreläsning och det var med Maria Olofsson, som pratade om kreativitet och träning. Den var bra. På kvällen åt ett tiotal personer middag ihop på en en italiensk restaurang i Bollnäs, där både färskpastan och rödvinet var gott.

Karl Dyall var också med på middagen och honom pratade jag en del med även under dagen. Jättetrevlig kille som för mig är Luther, som varit veckans brandman i den fantastiska humorserien NileCity från 90-talet. För andra är han dansare, crossfitguru mm. Anders Södergren föreläser och leder ett pass idag och honom lyckades jag tyvärr inte träffa innan jag åkte hem och lämnade hotellet Scandic och Bollnäs.

Karl Dyall och jag

Karl Dyall och jag efter italiensk mat och dryck

image2

140 step-up-brädor. Inget dåligt gruppträningspass. Det hade även pole fitness-pass, det som tidigare kallades pole dancing.

140 step-up-brädor. Inget dåligt gruppträningspass. Det hade även pole fitness-pass, det som tidigare kallades pole dancing (antagligen pga tveksamma förväxlingar). Jag visste inte tidigare att det var en sport med eget förbund.

Middag

Middag på byn

 

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kalastrevligt i Bollnäs

  1. Anki skriver:

    Jag var både på ditt pass och din föreläsning, otroligt inspirerande och givande! Ofta blir den här typen av föreläsningar väldigt generella men jag kände att jag fick flera konkreta tips som jag faktiskt kan använda mig av. Att jag köpte en SkiErg för någon vecka sedan känns extra bra efter alla goda ord du hade om den.
    Passet var också väldigt roligt och även här kom det upp ett par nya övningar. Älghufs och sprättande kör ju de flesta med men t.ex. din stakövningar var ny för mig. Riktigt rolig och bra för koordinationsförmågan.

    Tack för en jättefin fredagkväll! Inspirationen är på topp efter den!

Kommentarer är stängda.