Tossebergsklätten-intervaller

Jag och Robert Carlsson på toppen Tossebergsklätten efter avslutat pass. Robban är bäst bland åkarna i CCC1000 med en 176:e-plats i Vasaloppet i vintras. I Tosseberg var han 22 s efter mig på första (på 2:or), men kroknade lite sen.

Jag och Robert Carlsson på toppen Tossebergsklätten efter avslutat pass. Robban var bland åkarna i CCC1000 i vintras med en 176:e-plats i Vasaloppet. I Tosseberg var han 22 s efter mig på första (på 2:or), men kroknade lite sen.

24 åkare uppradade vid starten vid Tosseberg

24 åkare uppradade vid starten vid Tosseberg

CCC1000-lägret avslutades igår med rullskidsintervaller i Tossebergsklätten, en 2,1 km lång uppförsbacke mellan Sunne och Torsby som stiger hela 220 höjdmeter.

Jag har varit i Tossebergsklätten två gånger tidigare, men aldrig varit hundra procent kry och har därför inte kört så hårt. Därför kan jag inte jämföra mina tider med dig själv. Vilket kanske är bra, eftersom jag inte direkt varit i knallform sedan Alliansloppet i slutet av augusti. Men jag fick i alla fall kört fyra gånger med ben på klassiska Elpex-3:or. Först två gånger, sedan var jag chaufför i drygt 20 minuter, sedan två rundor till.

Det var inget fel på varken mat eller dryck under helgen på Selma Spa i Sunne

Det var inget fel på varken mat eller dryck under helgen på Selma Spa i Sunne

Vädret var soligt och temperaturen ca 1 plusgrad i början och ca 5 plusgrader när vi slutade. Det var ett kort parti på 10 meter som var isigt och periodvis blöt vägbana, men till största delen var det torrt och fint. På första intervallen var bommen där upp nerfälld, så då blev det ett par meter offroad, men den fällde de upp sedan. Start vid skylten innan bommen där nere, mål mellan flaggstängerna i början av parkeringen där uppe.

Farten var kontrollerad på alla utom sista, då jag stampade plattan i mattan sista 2 min. Tyckte jag tog ut mig bra. Uppvärmningen var 5 min och nedvarvningen 0 min. Så här blev tiderna på intervallerna:

  • 11.22 min, därefter 10 min vila i bil
  • 11.12 min, därefter 23 min vila i bil
  • 11.30 min, därefter 7 min vila i bil
  • 10.57 min
Jag på flacken innan sista uppförn av intervallen. Foto: Elisabeth Hansson.

Jag på flacken innan sista uppförn på intervallen. Foto: Elisabeth Hansson.

Robert Carlsson, Mattias Loqvist och David Holmström

Robert Carlsson, Mathias Loqvist och David Holmström

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , . Bokmärk permalänken.