Före Petter Eliassen – det var då det

Första raden fr v: Bill Impola, Simen Østensen, Anders Aukland. Andra raden fr v Erik Wickström, Jerry Ahlrin. Där bakom bl a Petter Eilassen, Gustav Eriksson och Anders Mølmen Høst

Första raden fr v: Bill Impola, Simen Østensen, Anders Aukland. Andra raden fr v Erik Wickström (nr 25), Jerry Ahlrin. Där bakom bl a Petter Eilassen, Gustav Eriksson och Anders Mølmen Høst. Vasaloppet 2015. Foto: Magnus Östh.

Vi använder delvis Magnus Ösths bilder i Vasalöparen och när jag sitter och bläddrar i hans arkiv på Dropbox brukar man alltid finna lite godbitar. Idag hittade jag en bild från årets Vasalopp som jag inte tror jag sett innan, om man nu väljer att kalla det för en godbit.

Bilden ovan, liksom bilderna nedan, visar att jag var riktigt bra med i årets Vasalopp fram till Smågan och Mångsbodarna. Jag stod lite still i starten pga startgrinden som inte gick upp, men sedan gjorde jag en kanonbra backe och låg som ca 20:e man på toppen av backen utan att vara överdrivet trött. Sedan låg jag i den utsträckta ”klungan” på ca 20 man som jagade Anders Södergren någon mil, innan jag tappade in mot Mångsbodarna då Anders Aukland tryckte till i stakningen.

Det är i Mora man ska vara långt framme, men det var kul att ofta ligga på placering 10-20 första knappa 1,5 milen. I år kommer det vara en enorm utmaning och tyvärr måste jag kanske sänka målsättningarna inför vintern. Hösten har varit ett bottennapp träningmässigt och jag satsar allt på att januari och februari blir bra träningsmånader. The story från årets Vasalopp finns här.

Vasaloppet 2015. Foto: Magnus Östh.

Här ligger jag på plats 17. Vasaloppet 2015. Foto: Magnus Östh.

Vasaloppet 2015. Foto: Magnus Östh.

Vasaloppet 2015. Foto: Magnus Östh.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Före Petter Eliassen – det var då det

 1. Ola skriver:

  Har en liten fråga angående skierg, till en som har koll på läget 🙂
  När jag jämför mina tider med dina tider exempelvis så ligger jag runt 60 s/m du kanske runt 57 s/m? Mina tider är avsevärt långsammare än dina. Vill man inte ha en hör frekvens? Eller tar jag för korta och kraftlösa stavtag?

 2. Gitarrmartin skriver:

  Tjena Erik!
  Har du sett de nya vasaloppstavlorna? Visst är det du i gulsvart? Samma dräkt och samma åkstil i alla fall.. Kan de vara baserade på ett foto från vasan där du är med tro?

 3. Erik Wickström skriver:

  Ola: De bästa har runt 55 vid stakning på flacken enligt mina observationer. Vad som är den mest optimala frekvensen är svårt att säga, men 60 låter ganska högt. Försök trycka till lite mer vid varje tag istället! Gitarrmartin: Haha, ja kanske det 🙂 Tänkte inte på det förrän du nämnde det.

 4. Axel skriver:

  Petter Eliassen är så otroligt rå i stakning. Händer att jag fortfarande ser om Birkebeinern som gick i våras.

  Trots att Sundby hade fästvalla så hade han snäppet bättre glid än Eliassen, men ändå så fick Sundby ge sig på slutet och blev tämligen utklassad.

Kommentarer är stängda.