Dan Sundström i Skidome

Hestra IF tar GM-guld i stafett med Martin Ewaldsson, Erik Wickström och Dan Sundström. Dals-Rostock 2001.

Hestra IF tar GM-guld i stafett med Martin Ewaldsson, Erik Wickström och Dan Sundström. Dals-Rostock 2001.

Idag ska jag till Skidome på lunchen för att träna en timme med Dan Sundström, som jag åkte skidor med i Hestra IF som ungdom. Dan och jag tränade och tävlade ihop väldigt mycket i unga år och vi har även träffats mycket utanför skidspåret. Det var faktiskt Dan som var den gemensamma vännen när Ida och jag blev ihop 2003, så bara det är ju en stor merit. Han har dock inte fått något tionde från oss eller liknande.

Dan bor med sin fru i Göteborg och senaste åren har vi inte setts så ofta, så det ska bli kul att avhandla en del med skidorna på. Han lär ställa ut i samma utrustning som han hade då han slutade tävla 2001.

Robert Malmgren åker också med i bilen till Göteborg. Han är i bra slag. Vi åkte rullskidor ihop i måndags. Det var minus 8 grader och jag var klädd för plus 8 grader. Jag frös i ett dygn efteråt.

Robert Malmgren kan nå elitledet i år

Robert Malmgren kan nå elitledet i år

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dan Sundström i Skidome

  1. Axel skriver:

    Dals-Rostock är väl Mathias Fredrikssons hemby? Liksom min farfars faktiskt. Byn heter så för att den inte ska förväxlas med tyska Rostock. Fina backar uppför Kroppefjäll kan jag tänka mig.

    • Erik Wickström skriver:

      Jag att han i alla fall åkte mycket där. Under GM 2001 var det så kallt att ungdomsklasserna ställdes ena dagen. Jag minns också att en i min klubb stoppade en mössa i kalsongerna för att skydda det heligaste.

Kommentarsfältet är stängt.