Tranemos konstsnö är ljuvlig

Simon Larsson är en trevlig grabb som tagit stora kliv i höst

Simon Larsson är en trevlig grabb som tagit stora kliv i höst

Simon Larsson

Simon Larsson

Dagens träning blev 1 timme stakning i Tranemo på deras spår på 830 m. Christian Olsson och de andra har gjort ett fantastiskt bra jobb. Vi här nere är glada att Tranemo, Borås och Ulricehamn har några landets bästa konstsnöanläggningar! När det kommer till att producera högkvalitativa spår på få totala timmar med minusgrader lär de tre ställena hamna topp 5 i Sverige (subjektivt såklart, men förmodligen inte helt osant). Mycket tack vare grymma insatser av folk som brinner för skidsporten. Tack, ni är viktiga.

Jag ville inte köra med hög puls idag, eftersom jag nyligen hade halsont, men jag ville ändå göra något av passet istället för att bara köra lugnt i en timme. Detta inkluderade jag:

  • 10 st spurter á ca 10 sekunder (varav tre diagonalstakning). Skickade tryggt av Simon.
  • 3 st 3 min-drag (dock utan att höja pulsen) diagonalstak. Det är en styrkeövning som även kallas smirredrag/smirrestakning.
  • Sista 10 min med A2-intensitet.

Och i vanlig ordning stannade jag inte. Jag gillar inte att stanna när jag tränar, även om jag ”tvingas” till det när jag tränar i grupp.

Spåret var superfint utan skit med ca 80 cm snö och 830 m långt inklusive två 180-graderssvängar (snölingan var 415 meter och så körde man tillbaka på andra sidan skejtbädden). Flackt, inga riktiga backar. Snitt för passet 16,9 km/h. Simon ”Tandläkar’n” Larsson var med på hela passet förutom på slutet.

Till världsrekordförsöket i 24 timmars-skidåkning i Åre 1-2 april har jag fått Sverigekläder av Årefjällsloppet. Tävlingsdräkt, överdrag och väst. Känns stort!

Till världsrekordförsöket i 24 timmars-skidåkning i Åre 1-2 april har jag fått Sverigekläder av Årefjällsloppet. Tävlingsdräkt, överdrag och väst. Känns stort!

Hagatorpet i Tranemo

Hagatorpet i Tranemo. Ihållande regn idag, men vad gör väl det!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.