Åsarna, julbord och CCC1000 Storhogna Open

Sjur Jensen på skidstadion i Åsarna

Sjur Jensen på skidstadion i Åsarna

HF-vallning i Storhogna

HF-vallning i Storhogna

Vi har haft utmanande fören hela helgen. Vid runt nollan och snöfall är det sällan lätt att valla. Själv fästvallar jag ytterst sällan mina egna skidor. Antingen åker jag på den vallningsfria skidan Madshus Intelligrip eller så stakar jag. Vid ruggföre (t ex 0 grader och snöfall) är det särskilt behändigt med vallningsfria skidor. Jag stakar jag alla lopp, men för den stora majoritet som inte gör det finns det så klart stora fördelar med att valla på träning ibland för att lära sig vallning och hur skidorna fungerar med fästzon etc så bra som möjligt. Men oavsett är de moderna vallningsfria skidorna en oerhört bra grej för alla skidåkare.

Årets första julbord igår

Årets första julbord igår

Igår åkte vi ett pass i Åsarna och idag avslutas lägret med CCC1000 Storhogna Open, en träningstävling på 15 km med masstart. Det blev lite hets igår när folk började glidvalla med högfluor. CCC1000 är ett härligt gäng som alltid är taggade! David Holmström, som också är med som instruktör, har lovat att hålla i tidtagningen.

Det gör att jag förmodligen kommer att kunna åka ”loppet”. Jag kommer i så fall att åka med vätskesystemet Salomon Insulated Hydro Belt Set, ett midjebälte med slang. Recension finns i Vasalöparen som kommer i brevlådor och på Pressbyrån i nästa vecka.

image3

Fredrik Erixon, han som håller i CCC1000

Fredrik Erixon, han som håller i CCC1000

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.