Visma Ski Classics-tidningen färdig

PRO SKIING - THE COMPLETE 2016 GUIDE! Visma Ski Classics tidning

PRO SKIING – THE COMPLETE 2016 GUIDE! Visma Ski Classics tidning. På engelska.

I höstas jobbade jag en del med en tidning för Visma Ski Classics. Det var Ski Classics vd David Nilsson som kom med idén och ville att jag skulle vara med och skriva vissa delar.

Jag och Roberto Vacchi på presskonferensen igår

Jag och Roberto Vacchi på presskonferensen inför Vasaloppet 2013

Jag har jobbat med David och Ski Classics tidigare. Säsongen 2013 var var jag moderator och höll i alla presskonferenserna (förutom på Vasaloppet då jag Roberto Vacchi och jag gjorde det tillsammans), samt intervjuade åkare dagen innan loppen med Magnus Östh som videofotograf. Den säsongen åkte jag på samtliga Ski Classics-tävlingar ute i Europa. Det var jätteroligt och bra för engelskan med presskonferenserna, men jag ville inte vara borta så mycket så ett år fick räcka. Jag skrev även en del på hemsidan, vilket jag även gjort i höst. Det passar mig bättre.

Två långloppskungar hyllar en 23:a i Jizerska Padesatka.

Mitt bästa placering i Ski Classics är en 24:e-plats i Jizerska 2011 (näst bästa 25:a i Vasan 2014). Det gillade Jerry Ahrlin och Daniel Tynell. Mössan är en Jizerska-mössa jag köpte dagen innan. Fin, men dålig passform.

Guide
David är kul att jobba med och förutom att skriva en del texter har jag har även varit delaktig i planeringen av innehållet av den nya tidningen, samt bidragit med bilder.

Pro Skiing – The Complete 2016 Guide”, som tidningen heter, handlar om teamen, loppen, åkarna och orterna i Visma Ski Classics. Den kommer att finns som e-tidning samt fysiska exemplar på plats vid eventen och andra ställen. Ett ex landade nyligen i vår brevlåda och jag tänkte bläddra igenom den idag, även om jag tidigare sett pdf:en. Produktionen var supersnabb så den lär kunna bli bättre nästa år, men jag tycker ändå det är en kanonbra guide att sitta med i soffan framför teven för att få en bättre upplevelse. Nu längtar jag till säsongsstarten. Ska bli spännande att se vilka som blir vinterns långloppsgiganter. Själv kommer jag inte att åka något lopp utomlands i år. Det blir färre resdagar med tävlingar i Sverige.

Magnus Östh och jag intervjuade inte bara åkare inför Marcialonga 2013

Magnus Östh och jag intervjuade inte bara åkare inför Marcialonga 2013

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.