Rullskidband på Aktivitus

Aktivitus på rullskidbandet

Aktivitus rullskidband

Det är kul med rullskidband!

Det är kul med rullskidband!

Mattias Lundqvist på Aktivitus bjöd i förra veckan in mig för att testa deras nya rullskidsband och idag lyckades jag ta mig dit. Det var lite snålt med tid då jag skulle hämta tidigt på dagis, samtidigt som jag passade på att åka en dryg timme i skidhallen.

Men det blev i alla en kort testtur på 5-10 minuter där Mattias filmade lite (har inte fått filmerna än). Jag är en stor anhängare av mätbar, effektiv inomhusträning som SkiErg, Monark-cyklar, roddmaskiner etc. Ett rullskidband är ett fantastiskt träningsredskap, dock fortfarande för dyrt och för skrymmande för att få nå hemmen. Nu finns ett på Aktivitus för konditionstester etc.

Skidpasset i tunneln gick bra och såg ut så här:

  • 20 min uppvärmning klassiskt på vallningsfria skidor (Madshus Intelligrip)
  • 4 st 3 varvs-intervaller stakning inkl brantbacken (8.23-8.38-8.55-8.51 min) med 2 min vila. 2 st spurter á 15 stavtag inlagda i varje intervall.
  • 5 min nedvarvning

Jag tycker jag känner mig mycket starkare nu än för några veckor sedan, men jag gick ut lite väl hårt. Det är ytterst sällan jag tappar så mycket på ett intervallpass. Tredje intervallen gick hela 32 s långsammare än första. Vanligtvis kör jag ganska jämnt med sista som snabbaste. Men 2.48 min i snitt per varv i tre varv på första intervallen var jag nöjd med.

 

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.