Borås Half Marathon resultat, bilder och rapport

Resultat Borås Half Marathon 19 jan 2016

Resultat Borås Half Marathon 19 jan 2016. Traddarn är lite justerad så han tog tid, vilket vi var glada för. Det fanns även pris i tävlingen, som Martin Damm på Craft hade fixat.

Delar av gänget efter målgång

Delar av gänget efter målgång. Från vänster Tobias Westman, Martin Gotting, Erik Wickström, Martin Damm, Oscar Bergenholz, Andreas Berntsson och Johan Kanto. Alla hade nummerlapp, men här var det en del överdragskläder på.

Igår hade vi träningstävling på Borås skidstadion. Fyra varv på det 5 km långa konstsnöspåret. Eftersom det inte var en officiell tävling blir det inte ”the story” i rubriken, men här kommer en liten rapport.

Seriös vallning i vallatemplet

Seriös vallning i vallatemplet

Det blev bra uppslutning med 13 startande, bland annat långväga från Göteborg och Nässjö. Och det fanns flera som hade tagit med två par tävlingsskidor för att testa och det var gott om pulvervalla på flera skidor.

Själv tog jag mina träningsskidor som jag även åker på parkeringsplatser med. Men för att få fart på dem stålsicklade jag dem ca 20 drag med en Kuzminsickel och lade sedan ett lager Swix LF7 plus ett lager Swix FC7x (pulver). Därefter en Swix 2 mm skärande rill och sedan en tryckande bruten 0,3 mm-rill från Swix. Det gjorde att det blev bra fart på laggen och vid uppvärmningsvarvet tyckte jag de flesta hade hyfsat lika glid.

Gotting och jag går ut på sista varvet. Foto av Daniel Abrahamsson, som stod för eminent tidtagning

Gotting och jag går ut på sista varvet. Foto av Daniel Abrahamsson, som stod för eminent tidtagning

5 blev 3 blev 2
Sveriges Mr. Rullskidor Tobias Westman tog starten och drog ca 1 km innan Martin Damm klev upp och tog över taktpinnen hela första varvet. Damm hade bra fart hela vägen och redan efter 1,5 km hade det bildats en femmannagrupp med honom, mig, Emil Ekman, Johan Kanto och Martin Gotting. Efter ett varv var det spurtpris och eftersom jag körde i en grön sprintväst jag fått från Ski Classics kändes det naturligt att dra på en långspurt för att kamma hem spurtpriset.

Det gick och i samband med det flög Kanto och Emil av. Jag drog ganska hårt hela andra varvet och efter ca 7-8 km blev Damm avställd. Kvar var Gotting och jag. Tredje varvet tog han två långa förningar och jag en lång förning.

På sista varvet börjar en lång backe efter en knapp km och där stampade jag plattan i matten och var tämligen säker på att bli av med cyklisten från Grönahög. Men icke. Efter 1-2 min i maxfart var jag så trött att jag knappt kom vidare, men med Gotting kloss i rygg. Sedan blev det lite lugnt varvat med maxryck från min sida i några km innan han tog en förning på några minuter. När han sedan släppte upp mig var det bara ca 1 km kvar och då kunde jag ställa av honom tryggt genom att tokmaxa i sista uppförsbacken.

Pallen igår. Martin Gotting, Erik Wickström och Martin Damm.

Pallen igår. Martin Gotting, Erik Wickström och Martin Damm.

Se upp för Gotting
Trots väldigt mycket jobb och på tok för lite sömn sista veckorna tyckte jag att det kändes riktigt bra. Jag upplevde att jag hade bra tryck och kunde köra mig precis hur trött som helst. Ett par pass med korta intervaller på slutet har gjort susen. Det gick betydligt bättre igår än i AXA Ski Marathon tycker jag, där jag inte riktigt var nöjd med min åkning.

Utropstecknet igår var Martin Gotting. Om någon hade bättre glid av oss två så var det nog marginellt jag, så se upp för den killen i Stråkenloppet på söndag. Jag har aldrig fått stryk av Gotting, men nu börjar det bli lite darrigt på den fronten. Så här skrev jag på Ulricehamns IFs sida i februari förra året och jag vill bara betona att den killen har inte nått upp till sin potential än:

Jag sade redan innan säsongen att om Gotting får ordning på sitt material och inte är övertränad har han potential att bli topp 50 i Vasaloppet, trots att han aldrig varit topp 100. Nu känns det plötsligt som en förvisso hög, men ändå realistisk målsättning. Han har störst träningvilja och tjockast pannben av oss [i UIF:s långloppslag], så med lite finjustering av tekniken kommer han att nå långt, säger lagkapten Erik Wickström om den skidåkande cyklisten från Grönhög.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Borås Half Marathon resultat, bilder och rapport

  1. Emil Folkesson skriver:

    Madshus dominerar 🙂

  2. Pierre skriver:

    Tokmaxa är ett underbart uttryck.Samma härliga nivå som rackarrökare när det gäller ryck/spurt.

Kommentarer är stängda.