Halsont i vintervädret

En av Lundaskogs pulkabackar

En av Lundaskogs pulkabackar

Januari är en fullt ös-månad för mig med mycket jobb och stress samt för lite träning och sömn. Det har nu tagit ut sin rätt och halsont gör att jag inte kan träna. Lite surt att sitta inne framför datorn när vi har fantastiska skidförhållanden i Borås, så på ett sätt var det skönt att bli sjuk så man inte lockas att smita ut för att träna.

Nu ska jag ha en skidlektion, vilket blir ett bra sätt att komma ut i det ljuvliga vintervädret. Igår åkte jag en del pulka och bob med barnen, i två olika backar. Boben vann jag i Vasaloppet 2014, så den frambringar fina minnen.

En sådan bob fick man om man blev 25:a i Vasaloppet 2014. Men den svarta jag hade när jag var liten var också snabb

En sådan bob (eller snowracer som låter fräckare) fick man om man blev 25:a i Vasaloppet 2014. Men den svarta jag hade när jag var liten var också snabb. Här är det dags för första puderåket i grannens slänt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Halsont i vintervädret

 1. Jonas L skriver:

  Hej Erik!
  Jag sitter i samma sits när det gäller halsen. Förhoppningsvis så är den snart frisk igen. Många ångbad med fänkål och anis har gjort gott. Fråga: tränar du ändå, om du inte har feber? kör du med Airtrim eller Lungplus? Jag tänker mig att hjälpmedlen skonar halsen lite.

  Hälsning
  Jonas

 2. Jonas L skriver:

  Rättning mittåt. Jag har inte ont i halsen. Problemet sitter längre ned, i lungorna. Två timmar högintensiv träning i minus 18 grader hälsades inte med varma kramar och hejarop av mina lungor.

  • Erik Wickström skriver:

   Ja, trist att vara sjuk. Jag tränar normalt inte med halsont, även om jag känner mig frisk i övrigt. I de fall jag känt mig kärnfrisk och bara haft lite skav 3-4 dagar kan det hända att jag startar innan det försvunnit helt. Men då bara med lätt träning. Jag kör inte med mask så länge det inte är kallare än ca -15 grader. 18 minus med 2 timmar fullt ös är sällan en höjdare 🙂

Kommentarsfältet är stängt.