Rickard Bergengren i vallatemplet

Inget Stråkenlopp idag för mig pga halsont. Synd då jag har fina minnen därifrån 2012 då det blev seger. Men igår fick jag i a f besök i vallatemplet i vår källare av Rickard Bergengren, som i filmen här avslöjar valla och rill för dagen.

Rickard Bergengren pudrar skidor i vallatemplet

Rickard Bergengren pudrar skidor i vallatemplet

Igår blev en väldigt trevlig dag då jag hade en skidlektion tidigt på morgonen och sedan hängde med Astrid resten av dagen. Innan barnkalaset på eftermiddagen var vi vid Hestrastugan, delvis med Martin, Josefin och deras Sixten samt Anna och Nicklas Wing med deras två barn (skrev så eftersom jag inte vet exakt stavning varken på Noa eller Ines).

För mig är det nostalgiskt att åka på spåren och gå in i klubbstugan som jag var så mycket i när jag var liten, och att se både mor och far på bild på vägen pga de båda gjort tio Vasalopp i klubbens färger. Pappa som snabbast på 5.57 i Öppet Spår 1991 (när jag var liten fick jag lära mig att min far hade åkt på ”5 timmar och nånting”), mamma som snabbast på 8 timmar och snöpliga 34 sekunder rekordåret 1998. Hon själv grämer sig dock inte över att det aldrig blev sub 8. Hon själv tycker heller inte det är lika festligt som jag att hon med tiden 8.59 år 2003 var 17 minuter före Manne Björnsson från Sandred.

Astrid och jag åkte 1 km-spåret innan det blev korv och hamburgare i stugan. När jag sedan undrade om vi skulle åka hem ville hon istället åka igen, så det blev ett varv till på 1 km-spåret. Kul att hon uppskattar både slalom och längd, även om jag är tämligen säker på att det både kan bli världens sämsta och bästa sport då hon växer upp med en far som lever i den idrotten. Det viktigaste jag själv tänker på när vi åker är lekfullhet och att aldrig ge några instruktioner. Det är många år kvar till sådant. Samtidigt tycker jag det är intressant hur hon tittar på mig och försöker göra likadant, utan att jag säger ett ord om hur man ska göra. Det är ganska kul att se hur hon både stakar och diagonalar. Men roligast är såklart nedförsbackarna, där hon är modig. På gott och ont.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.