När teven kom till byn

I maj 2012 köpte vi huset där vi bor. I januari fick vi teven inkopplad.

När Borås Tidning 31 augusti skrev om Borås Stadsnäts fibersatsning var vårt hus med på bilden, längst upp till höger

När Borås Tidning 31 augusti skrev om Borås Stadsnäts fibersatsning var vårt hus med på bilden, längst upp till höger

Vi har haft en teve stående, men placeringen har varit långt ifrån antennens position på taket så vi har varit för lata för att dra antennkabeln genom ett par rum. Vilket gjort att vi inte kunna tittat på teve på knappt fyra år. Det har inte varit något större förlust, eftersom det enda jag följt ordentligt sedan Nile City och Varan-TV på 90-talet är skidåkning och Solsidan. Och det enda Ida har varit ute efter är Downtown Abbey och ett par andra serier som kanske bör utelämnas här.

Men när vi fick fiber i höstas så tänkte jag att nu ska det minsann ske. Även här tog det dock märkligt nog stopp på vägen. Tills det plötsligt hände något i fredags. Jag kopplade in några sladdar och registrerade mig på en sida på internet och plötsligt hade vi en massa kanaler (det verkar som typ en miljon kanaler ingår i början, sedan blir det basutbud). Tänk att något som tar 20 min att göra ska ta 4 månader att få gjort. Bredbandet (100 ner, 10 upp) är också beställt.

Vanligtvis ser jag korta delar av världscuploppen, t ex finalerna om det är sprint, på kvällarna på SVT Play (jag läser dock ohyggliga mängder resultatlistor och nyheter inom skidvärlden). Men nu insåg att skidåkningen skulle gå att se live på stor skärm. Dessutom La Diagonela på TV12! I nästa sekund insåg jag också att när jag för en gångs skull är hemma istället för ute på tävling eller jobb både lördag och söndag en vinterhelg, så skulle det kännas konstigt att sitta inne och se något bara jag vill se. Så de där skidloppen blev det inte så mycket av. Men det känns i alla fall stort att ha teve igen och det lär bli en del skidtittande framöver.

Frisk? Nja, inte träningsbar än.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till När teven kom till byn

  1. Lars Bern skriver:

    Lär känna epitet som TV-åkare och soffagris 😉

Kommentarsfältet är stängt.