Västgötaloppet i morgon

Drickalangare på Västgötaloppet motion. Ett av de roligaste funktionärsjobb jag gjort.

Drickalangare på Västgötaloppet motion. Ett av de roligaste funktionärsjobb jag gjort. De fodrade stövlarna är ljuvligt varma. Bra inköp på Statoil Lindvallen i samband med det blöta vädret innan Vasaloppet 2014. Foto: Erik Thiberg.

Erik Thiberg tog även denna fräscha bild idag. Artist okänd.

Erik Thiberg tog även denna fräscha bild idag. Artist okänd.

I morgon är det dags för Västgötaloppet i Ulricehamn. Det är min klubb Ulricehamns IF som arrangerar loppet tillsammans med Äspereds IF och Tvärreds IF. Alltid kul med hemmaplan!

Loppet är den tredje deltävlingen (Moraloppet inställt) i den svenska långloppscupen Bjørn Dählie Ski Challenge. Jag ligger faktiskt på 5:e plats i totalen i herrar elit, så ett bra resultat i morgon skulle sitta fint. Om jag är utanför topp 10 har jag förmodligen gjort ett dåligt lopp. Är jag innanför topp 5 har jag förmodligen gjort ett bra lopp. På en riktigt bra dag borde jag kunna fightas om pallen, men formen har inte känts direkt toppen sedan en lång sjukdomsperiod i januari. Resultatet beror såklart också på vilka som kommer. Tittar man i startlistan är startfältet marginellt sämre än i Wadköpingsloppet förra helgen, men man vet aldrig vilka som till slut dyker upp.

Drickalangning i Västgötaloppet motion

Drickalangning i Västgötaloppet motion. Foto: Anna-Karin Jonsson.

2:a 2014 och stavbrott 2015
Förra året bröt jag staven på första varvet. Jag fick snabbt en ny av min vän Martin Josefsson. Det var lite symboliskt att just han stod på rätt plats gav mig en stav, eftersom han så ofta ställer upp för mig på alla möjliga sätt. Efter ytterligare ett stavbyte lyckades jag jaga ikapp tätklungan solo, men sedan var krafterna slut och jag blev 9:a.

2014 gjorde jag ett riktigt fint lopp och blev 2:a efter en lång kamp med Anders Svanebo (1:a) och Snygge-Marcus Johansson (3:a). The story från 2014 finns här och för 2015 finns här.

Kul med drickalangning
Idag var jag funktionär på Västgötaloppet Motion. Det var första gången jag volontärat som drickalangare och det var faktiskt riktigt roligt, även om jag blev trött i ryggen efter några timmar. Jag ansåg mig själv bemästra konsten väl och kanske kan bli en framtida yrkeslangare. Jättekul att se en massa kompisar och gamla elever också, från lektioner, skidskolor och läger. Och självklart värmer det jättemycket när personer jag tidigare inte sett åker förbi och säger ”Tack för världens bästa blogg”. Då blir man rosig om kinderna. Tack.

Idag stakade jag 40 min med lite fartinslag och testade sedan tre par skidor, varav två kommer att vallas upp inför morgondagen. Ett par skejt och ett par klassiska. Och såklart enbart stakning, precis som alla andra tävlingar i år och förra året.

Loppet i morgon blir 42 km på en konstsnöbanan på 6 km. På elljusspåret, alltså knixigt utan vare sig stora backar eller långa stakpartier.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Västgötaloppet i morgon

 1. StefanK skriver:

  Det var lyx att ha proffsig drickalangare som hejade på en vid varvningarna Erik, tack för det!

  Imponerande arrangemang, inte bara spåren men allt runt omkring med många trevliga funktionärer. Vi kommer nog tillbaka nästa år om det passar. Och vilken sportanläggning ni byggt upp bara för detta 😉

  Nu inleds nervösa väntan innan seedningstabellerna uppdateras!

  Lycka till imorgon!

 2. David skriver:

  Stort tack!
  Superb langning och grattis till ett bra resultat!

Kommentarer är stängda.