Inte direkt i toppform

Se upp för Robert Malmgren i Västgötaloppet på söndag. Bilden är från Lassalyckan igår.

Se upp för Robert Malmgren i Västgötaloppet på söndag. Jag tror han blir 19:e man. Bilden är från Lassalyckan igår.

 • Trevligt att åka ett natursnöspår på en mil i Ulricehamn igår

  Trevligt att åka ett natursnöspår på en mil i Ulricehamn igår

  Igår tog jag mig för första gången i år till Ulricehamn för ett skidpass. Superfint. De lägger lite tjockare med konstsnö där än i Borås, och det är ofta någon grad kallare. Snön/regnet som föll i veckan blev faktiskt tillräckligt för att jag skulle kunna åka milspåret på natursnö. Härligt!

 • Det var också första gången på typ ett halvår jag körde med pulsband. Kul att kolla pulsen ibland.
 • Det var också första gången på mycket länge jag körde ett pass på 3 timmar. Jag behöver det inför 24 h i Åre 1-2 april. Min plan var att köra ett pass på 6 timmar en gång i månaden med start i september. Det har hänt en gång, i september på rullskidor. På snö har jag kört 4 timmar en gång, annars sällan längre än 2,5 timme. Det är inte helt lätt att få till.
 • Ska erkänna att det var några genomslag. Det svarta som syns till vänster om GoPro-fästet är lite belag

  Ska erkänna att det var några genomslag. Det svarta som syns till vänster om GoPro-fästet är lite belag. Men ack så härlig skidtur, som även innefattade en sväng på golfbanan.

  Det var också första gången jag blivit avställd av min vän Robert Malmgren (vi har också barn i samma åldrar), som inte åkt skidor så många år. Fem skidtävlingar har han åkt utöver brandmanna-SM, varav ett Vasalopp, 272:a 2015. Robban är tidigare skrotlyftare och triathlet och jobbar som brandman i Borås. Jag har väglett honom en del i skidåkningens underbara värld och det känns kul att han blivit så bra nu. Extra roligt att han sade ”det är tack vare dig Erik” efteråt. Vi lade in en sträcka på 13 km där vi körde så fort vi kunde. Efter 10 km låg jag en minut efter Robban, vid 13 km vet jag inte exakt. Även om han hade lite bättre glid än mig så kan man lugnt säga att han är i ganska bra slag och det är precis tvärtom vad man kan säga om min form just nu. Trycket saknas och jag tror jag skulle behöva fler långlopp och hårda långpass för att hitta gamla storformen.

 • Igår hade jag den sista skidkvällen innan Vasaloppet. Jag gav två lektioner för SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, ett stort företag i Borås. Det var i samband med deras event Claesaloppet, döpt så efter tidigare vd:n Claes Bankvall. Jag har faktiskt själv åkt Claesaloppet, i samband med att jag gjorde exjobb på dåvarande SIK i Göteborg, dotterbolag till SP.
  Nu när jag inte har så mycket mer verksamhet i spåret innan Vasan kan jag satsa lite mer på egen träning och jag hoppas att tre veckor med mer träning och mer vila ska göra susen. Hoppas kan man ju alltid! Jag tänkte också passa på att vara hemma några dagar med barnen, så det skulle sitta fint med lite vinterväder igen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.