Premiär som kommentator!

Jag har i många år velat testat uppdraget som kommentator. Den enda gången jag hittills prövat det var som biträdande kommentator åt Per Forsberg vid junior-SM på skidor i Borås 2011.

Det har kommit lite förfrågningar senaste åren, bland annat för Visma Ski Classics sändningar på webben (på engelska), men det har inte passat. Jag tävlar eller jobbar ofta på helgerna och vissa helger vill jag ha ”rena” för familjen.

Men nyligen kom det en förfrågan som jag gladeligen hoppade på! Främst för att det lät superkul, men också pga att jag kan göra det på en vardag i veckan efter Vasaloppet. Jag ska kommentera de avsnitten som är allmänna (alltså inte specifikt för individen) i ”Min Vasaloppsfilm”. Det är en ny häftig tjänst från Vasaloppet!

I "Min Vasaloppsfilm" blandas individuella och allmänna klipp från ditt Vasalopp

I ”Min Vasaloppsfilm” blandas individuella och allmänna klipp från ditt Vasalopp

Min Vasaloppsfilm är en unik filmtjänst som tillhandahålls av Motion 4 Life i samarbete med Vasaloppet. Filmtjänsten hade smygpremiär under Vasaloppets sommarvecka 2015 och erbjuds nu för första gången i utvalda lopp även under vinterveckan. För 2016 är dessa lopp Vasaloppet och Tjejvasan.
Så här funkar det

Inspelning:
Loppet filmas av ett 60-tal kameror i anslutning till kontrollerna. Utifrån din chiptid samt en utvald GPS-profil räknar vårt system ut när du är i bild.

Intervju:
I startområdet i Berga By samt efter målgång i anslutning omklädningsrummen finns intervjutält uppsatta. Kom förbi och berätta om känslan inför och efter loppet!

Produktion:
Det bästa ifrån loppet klipps ihop med dig till en unik sändning 8-12 min.

Leverans:
När filmen är klar levereras den digitalt. Vi skickar dig en länk per e-post där du kan ladda ner filmen för personligt bruk. Samtidigt publiceras den i Filmgalleriet här på minvasaloppsfilms.se. Dela med andra och återupplev!

Min Vasaloppsfilm testades på Ultravasan i somras

Min Vasaloppsfilm testades på Ultravasan i somras

Vanliga frågor och svar

För vilka lopp erbjuds tjänsten?
Min Vasaloppsfilm erbjuds för deltagare i Tjejvasan samt Vasaloppet.

Vad kostar filmen?
Filmen från Tjejvasan kostar 200 SEK. Vasaloppet 300 SEK.

Vad innehåller filmen?
För Tjejvasan: Vid start – allmäna bilder ifrån din startgrupp. Därefter bilder på dig vid passering av minst två kontroller samt din målgång i Mora. Filmen är ca 8-10 minuter lång.
För Vasaloppet: Vid start – allmänna bilder från ditt startled. Därefter bilder av dig vid passering av minst fem kontroller samt din målgång i Mora. Filmen är ca 10-12 minuter.

Dessutom kryddar vi din film med allmänna bilder ifrån Vasaloppsspåret men i huvudsak är du i fokus. Och dina intervjuer, såklart!

Läs mer om Min Vasaloppsfilm här.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.