Ny dag – ny vab

När man inte kan gå på badhuset får man byta om till badkläder i vardagsrummet och bygga en "vattenrutschkana"

När man inte kan gå på badhuset får man byta om till badkläder i vardagsrummet och bygga en ”vattenrutschkana”

Än jag jag inte spytt. Och inte fått ont i halsen. Jonas Colting messade igår och i princip tvingade mig gå till Life för att köpa ett gäng mirakelprodukter. Medel för att minska sjukdomsrisken (om än väldigt lite eller inte alls) får kosta mer nu än övrig tid på året.

Jag hade en väldigt trevlig dag med barnen igår. Jag gillar pappadagar, men när man får vabba pga magsjuka blir det ett ännu härligare lugn, eftersom man varken kan träffa någon eller gå i butiker. To do-listan för dagen fram till de somnar runt halv åtta-åtta är nästan helt blank, vilket är väldigt avkopplande.

Låg puls
Jag sprang en halvtimme med vår Thule Chariot CX2 och det märkes på pulsen att jag tränade ordentligt igår. Medelpulsen landade på 58 procent. Under A1 alltså, men det räknar jag ändå med gott samvete som träning. På platten håller jag under 5 min/km med låg puls med båda barnen i, men uppför går det väldigt mycket långsammare.

Det gäller att spara på lungorna när man inte tränar eller tävlar

Det gäller att spara på lungorna när man inte tränar eller tävlar

Skejt med vagnen på förmiddagen?
Idag tänkte jag träna på eftermiddagen, beroende på hur sent Ida slutar jobbet. Jag tänkte också åka upp med Charioten till Hestra på förmiddagen för att åka något varv. Den exakta konstellationen vet jag inte, men jag tar med vagn, bärstol och pulkor samt skidor till Astrid. Kanske båda barnen i vagnen. Eller Maj i vagnen och Astrid skidåkandes. Eller Maj i vagnen och en Astrid som håller i vagnen och tolkar, en variant jag såg David Holmberg (tidigare JVM-åkare, nuvarande son till HC Holmberg) praktisera i Åre. Eller så åker vi bara pulka och leker i snön.

För övrigt anser jag skejt växel 2 funkar bäst när man åker med Charioten. Det blir för ryckigt både för förälder och barn vid stakning tycker jag. Det har blivit ytterst få turer i år, men jag är motiverad att testa mina nya bindningar. Jag hade nämligen ett par Madshusskejtskidor med SNS-bindning. Jag vill istället ha NNN-bindning, men istället för att lämna in skidorna för att borra om hålen går det ju nu att byta från SNS till NNN hemma i vardagsrummet, dessutom med ”hjälp” av två småbarn. Detta tack vare att Prolinkbindningen som passar med NNN har samma skruvhål som SNS. Skruvmejsel och lim var det som behövdes.

Thule Chariot CX2. Jag springer med den ca 30 min varannan vecka på vintern. Mer på sommaren. Och sedan har vi den som cykeltransport till dagis, dock med ett par månaders vinterpaus. Förra vintern använde vi den en del i skidspåret, men det har inte blivit av i vinter.

Thule Chariot CX2 på vår gräsmatta igår. Jag springer med den ca 30 min varannan vecka på vintern. Mer på sommaren. Och sedan har vi den som cykeltransport till dagis, dock med ett par månaders vinterpaus. Förra vintern använde vi den en del i skidspåret, men det har inte blivit av i vinter.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ny dag – ny vab

 1. David skriver:

  Nu vet jag inte hur noga produkterna som säljs på Life är kollade, men var försiktig med vad du stoppar i dig så du inte får problem om du skulle göra att så bra resultat att du blir utvald för dopingtest efter Vasan.
  Det är en hel del idrottare som åkt dit efter att ha ätit något tillskott i god tro.

 2. Niklas skriver:

  Utan att göra alltför mycket reklam, vilka är mirakelprodukterna? Lite handfasta tips hade varit bra till nästa år då jag rykt dit ordentligt i år…

  • Erik Wickström skriver:

   Colting gillar Coldzyme, Dinamint och Colizin för att mota förkylningar i grind och det har jag köpt hem nu. Själv knaprar jag fem hela pepparkorn om dagen när det är magsjukt i familjen.

 3. anders skriver:

  10 vitpepparkirn morgon och kväll håller magsjukan borta…
  Trodde coltings mirakelprodukter var kokosolja kött ägg och ett gött vin😉

  • Erik Wickström skriver:

   Du glömde avokado och mango 🙂 Colting har ofta av sig hur det går för mig så bara det ger motivation att hålla sig frisk! Ska bli jättekul att följa hans satsning på triathlon i år. Jag ska nog försöka sparra honom på några löppass.

Kommentarsfältet är stängt.