Nattvasan

Detta blev offentligt idag:

Vasaloppet presenterar nu storsatsningen Nattvasan inför 2017. Ett 90 kilometers skidäventyr mellan Sälen och Mora mitt i natten. Loppet körs som en partävling med lag om två och blir Vasaloppets enda lopp i fri stil. Premiärloppet genomförs fredag 3 mars 2017 klockan 20.00, på kvällen. Anmälan öppnar söndag 20 mars 2016.

Riktigt häftigt tycker jag. Hade det varit helgen innan Vasaloppet hade jag velat köra, nu blir det lite tight inpå tävlingen.

Läs mer om Nattvasan här och se en fin film.

Nattvasan. Foto: Vasaloppet.

Nattvasan. Foto: Vasaloppet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Nattvasan

 1. Werner skriver:

  Blir reflex obligatorisk utrustning? 🙂

 2. Niklas skriver:

  Jag är besviken iallafall. Hade hoppats på ett riktigt långlopp i fristil. Nu blev det ett motionsjippo som ska köras i par med fullpackad ryggsäck. Trist för oss som motionsskejtar att Vasaloppet fortsätter sitt korståg emot den dria stilen.

  • Erik Wickström skriver:

   Många vill nog se ett rent skejtlopp i Vasaloppet. Det här är åtminstone en bit på vägen. Även i fall det inte är tävlingsklass kanske det kan bli lite prestige att vara först i mål, som det till viss del tenderar att bli i Kortvasan och Halvvasan (dock ej Öppet Spår, än).

   • Nicke skriver:

    Det handlar även om marknadsföring. Vasaloppet säger att det var för få deltagare i skejtvasan. Samtidigt lockar Engadin 13000 åkare varje år. Jag förstår verkligen inte vad Vasaloppet har emot skejt. Men visst, det är väl pengar det handlar om, Vasaloppet är inte ett dugg intresserad av att sprida sporten längdskidåkning.Det finns stora ekonomiska krafter som lever på Vasaloppet. Är swix rädda att skejt ska ta över helt och blåextraförsäljningen ska störtdyka?

    Masspsykosen Vasaloppet fortsätter, staka 90 km i obefintliga spår i en teknik som går uppenbarligen långsammare. Jag tycker vasaloppet förtjänar kritik. Särskilt efter deras satsning på Nattvasan som jag ser som ett rent jippo för en lampsponsor.

   • Erik Wickström skriver:

    Tack för input. Jag skickar vidare till Vasaloppet.

Kommentarer är stängda.