Orienterarsjukan i Borås Tidning

Min bok Längdskidåkning för dig till höger, en TT-nyhet utan källhänvisning till vänster. Lustigt nog blev två av deras meningar exakt samma som i min bok.

Min bok Längdskidåkning för dig till höger, en TT-nyhet utan källhänvisning till vänster. Lustigt nog blev två av deras meningar exakt samma som i min bok. För övrigt hade jag nog nöjt mig med att nämna att man bör äta extra mycket kolhydrater under lördagen om jag skrivit det idag. Och desto lägre intensitet man åker med, desto mindre blir kolhydratbehovet (fett primärt bränsle vid låg intensitet). Jag själv hade inte tänkt att kolhydratladda inför 24-timmars, eftersom pulsen då är en bra bit från max.

Jag hade mycket Borås Tidning att läsa ikapp efter att varit borta Vasaloppsveckan. Det tog en stund att ta igen. Men nu är jag i fas. Två grejer jag läst kommer här.

  • I en TT-nyhet om Vasaloppsuppladdning hade de knyckt två meningar från min skidbok. Exakt på orden. Utan källhänvisning. Det är inget jag är arg för och jag kommer nog inte ens nämna det för TT. Känns mest bara kul för boken!
  • En gång i veckan har BT en sida om nyheter från tidningen för 50 år sedan. Det är alltid intressant. Och gällande luriga dödsfall inom orienteringen blir man aldrig klok. Orienterarsjukan, gulsot, krav på heltäckande klädsel (infördes första gången 1962), plötsligt död, träning trots sjukdom, TWAR? Är TWAR överdiagnostiserat? Bland skidåkare? Jag anlitade några läkare att skriva en artikel om TWAR i Vasalöparen hösten 2013, men eftersom jag inte skrev texten själv kan jag inte lägga upp den här. Däremot finns det ett P3 Dokumäntäravsnitt med namn Orienteringsdöden här. En av personerna i programmet är medförfattare till artikeln i Vasalöparen.
Orienterarsjukan gulsot

Orienterarsjukan gulsot

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Orienterarsjukan i Borås Tidning

  1. Martin skriver:

    Ibland är du för snäll Erik. Tycker generellt att det är ett otyg att stjäla upphovsrättsligt material. Dessutom av en stor nyhetbyrå som TT. Nä, jag skulle agerat på något sätt.

Kommentarsfältet är stängt.