Natursnö i Borås

Rosseredsmossen på Ymers 10 km-spår. Här finns även avtagsvägen till 15 km-spåret, som dock ej var uppkört.

Råsseredsmossen på Ymers 10 km-spår. Här finns även avtagsvägen till 15 km-spåret, som dock ej var uppkört.

Madshus Nanosonic Intelligrip

Madshus Nanosonic Intelligrip

Vissa vintrar åker jag inte ett enda skidpass på natursnö i Borås. Därför var jag smått euforisk när jag kunde göra vid ett par tillfällen i förra veckan. Först Hestras elljusspår på 2,5 km med Jonas Colting (mycket nostalgi, där har jag tränat mycket i min ungdom), sedan några dagar senare Ymers 10 km-spår. Som spår som användes vid Ymerloppet 2010, där jag vann. En av mina tre långloppssegrar, de andra två är Stråkenloppet 2012 och Engelbrektsloppet 2014.

I lördags förlustade sig Ida genom att se Thorsten Flinck i Doktor Glas på Storan i Göteborg. Tydligen var det en bra föreställning. För mig är Thorsten Flinck fortfarande ganska mycket killen som ligger i en tunna på B&W:s parkering i Nile City, för den som minns. När Ida var i Göteborg drog barnen, jag och min mor upp till skidstadion och letade oss ut på natursnön på ängarna med Maj i Charioten och Astrid på skidor. Och med fika i packningen. Soligt och ljuvligt!

 • För övrigt 1: Skidsäsongen är inte slut, men jag vill ändå tipsa om en löptävling med start och mål där jag spelade fotboll och pingis som liten. Jag har sprungit Sjömarksloppet två gånger tidigare, 2012 och 2015. 3:a båda gångerna. I år går det trevliga 10 km-loppet söndagen 15 maj.
 • För övrigt 2: Jag har ju glömt bort att länka till det sista avsnittet av programmet Hårdträning inför Vasaloppet. Det finns här. Denna gång är inte jag med så mycket som i tidigare avsnitt.
Ymer milspår

Ymer milspår

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Natursnö i Borås

 1. Marcus skriver:

  Men, men, men… Du ignorerar ju helt fotot på dina Nanosonic IG, inte OK 😉 Är de märkbart bättre än Terrasonic, hur är de jämfört med Redline? Sugen på ett par skinskidor och Nanosonic låter ju bäst. Tack för en bra blogg, läser den tom de åren jag inte åker VL (det måste ju vara ett kvalitetsbevis😎).

 2. Magnus skriver:

  Hej!
  Funderar också över nanosonic intelligrip. Dom finns inte på marknaden än va? Väntar på dom. De första skinskidorna jag kommer att åka på tror jag.
  Har känt på andra toppmodeller av skinskidor men tycker att de känns tyngre än dess motsvarande modell utan skinn. Hur tycker du det är med dessa? Jämförbara med vanliga nanosonic.
  Tackar också för en trevlig och, för oss entusiaster, ovanligt informativ blogg – den enda jag läser.
  /Magnus

 3. Erik Wickström skriver:

  Tack trevligt bloggberöm! Jag har åkt med Nanosonic Intelligrip i vinter och det är min hittills bästa upplevelse av en vallningsfri skida. Klart lättare och trevligare än Terrasonic Intelligrip. Jag har tidigare testat ca tio modeller vallningsfria skidor från fem olika märken. Att den är lätt och har bra åkkänsla gör mycket. Och så är det en bra bonus att glidet är bra. Den kommer att säljas nästa år. Tänk på att det är viktigt att spannet är rätt, på ett sätt viktigare än för en vallningsbar skida.

 4. Marcus skriver:

  Tack!

Kommentarsfältet är stängt.