Hestra IF:s KM 6 km klassiskt 2016 the story

Elin Lilja sopade hem en bronspeng i D21. Jag gav en lektion till hon och hennes sambo Jonas Colting för några år sedan.

Alltid pigg och glad. Elin Lilja sopade hem en bronspeng i D21. Jag gav en lektion till Elin och hennes sambo Jonas Colting för några år sedan.

Individuell start är fint

Individuell start är fint. Till höger är det Johan Söderberg som studerar startlistan. Min tävlingsdress är den samma som jag hade när jag tillsammans med Dan Sundström och Martin Ewaldsson vann stafetten i H17-20 vid GM i Dals Rostock 2002.

Ulf Wickström, min far

Ulf Wickström, min far, var på plats

Jag tävlar för Ulricehamns IF eftersom det stöttar mig väldigt bra i långloppen. Men är även medlem i boråsklubbarna Hestra IF och Borås SK. Jag tävlade för Hestra från ungdomen t o m junioråren, så det kändes kul att köra KM i år.

Det är alltid trevlig stämning vid Hestrastugan och nostalgiskt för mig. Att träffa samma personer som förr, både ledare och de som jag tränade och tävlade med som ungdom.

Vi åkte upp hela familjen och medan Maj låg i Charioten åkte Astrid skidor. Det var inte meningen att hon skulle tävla och det inte fanns någon klass för henne, men efter att hon åkt ett tag sade hon att hon också ville tävla så det blev en nummerlapp till henne med.

Kul att träffa bröderna Christian och Rickard Holmqvist igen, som främst är orienterare. Christian åkte JSM-stafetten i Ljusdal tillsammans med mig och Dan Sundström 2002. Jag körde första sträckan och var typ sist ut från startrakan. Men några dagar tidigare hade jag nått mitt stora juniormål med 1 sekund, 10:a på 30 km klassisk med individuell start. Mitt bästa resultat på JSM.

Kul att träffa bröderna Christian och Rickard Holmqvist igen, som främst är orienterare. Christian åkte JSM-stafetten i Ljusdal tillsammans med mig och Dan Sundström 2002. Jag körde första sträckan och var typ sist ut från startrakan. På den tiden var jag riktigt osnabb. Men några dagar tidigare hade jag nått mitt stora juniormål med 1 sekund, 10:a på 30 km klassisk med individuell start. Mitt bästa resultat på JSM.

Fick upp flåset
H21 åkte 6 km på konstsnöspåret med individuell start. Jag tyckte det kändes helt OK med tanke på att det bara var en vecka efter Vasaloppet. Hade det inte varit för KM hade jag nog inte höjt pulsen en enda gång förra veckan, men när väl jag gett mig ut tyckte jag att jag kunde pressa mig hyfsat i stakningen på den flacka banan. Som glidvalla hade jag LF6.

Satte på klockan lite innan och så här såg siffrorna ut:

Tid: 16.45 min
Längd: 6.15 km
Snittfart: 22.0 km/h
Totalstigning: 90 meter
Snittpuls: 162, 86 % (84 % första halvan, 88 % andra halvan)
Maxpuls: 176, 94 %

Fikasugen efter målgång

Fikasugen efter målgång

Resultat KM Hestra IF skidor klassiskt 2016

Resultat KM Hestra IF skidor klassiskt 2016

Resultat KM Hestra IF skidor klassiskt 2016

Resultat KM Hestra IF skidor klassiskt 2016

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Hestra IF:s KM 6 km klassiskt 2016 the story

 1. Jonte skriver:

  Kul att läsa, grattis till segern! Angående din bildtext, så blev det nog fel, i skrivandets hetta. Ni vann i Dals Rostock, juniorklassen 2002. När ni vann GM-stafetten 1995 i Borås hade du en helt annan skiddräkt. En heldräkt med rutmönster på överdelen.
  Ha det gott! /Jonte

  • Erik Wickström skriver:

   Tack! Ditt minne är från en annan värld 🙂 Du har rätt, jag blandar ihop det. Det är nu ändrat. Jag har två GM-stafett-segrar med Hestra IF. 1995 på Ymer med Joakim Abrahamsson och Henrik Pentonen, då Lilla Sportspegeln var på plats. Med Christer Ulfbåge. En oväntad seger, ett av mina bästa skidminnen. Och så 2002 i Dals Rostock. Jag minns att du snodde en mössa vid det individuella loppet och lade innanför kalsongerna. Vad gör man inte för att skydda det heligaste när det är kallt.

 2. Jonte skriver:

  Precis, ditt minne är inte heller så tokigt. Det var kallt på den 3-milen, (ungdomarnas lopp ställdes in) och utöver det att jag behövde en mössvärmare en bit in i loppet så sprack klackplattorna på mina skidbindningar, men det var ett kul äventyr. Tror även vi sneddade över Fredrikssons tomt. Jag kan ha fel. /Jonte

 3. Marie Schörling Erikson skriver:

  Hej Erik
  Och varför tog Du ingen bild på segraren i D60?
  Elin har jag gett flera hundra lektioner
  under hennes år på Bäckäng.
  Kram
  Marie

  • Erik Wickström skriver:

   Jag har ju redan så många bilder av dig 🙂 Jag letade efter dig efter jag hade sett resultatlistan men såg dig inte. Grymt att du vann. Mitt grattis kommer här istället! Härlig go’ i spåret, som vanligt!

Kommentarer är stängda.