Ingen kvargkille

Ida hade av mycket oklar anledning köpt hem kvarg. Den burken lär inte göra comeback i vårt kylskåp på länge.

Ida hade av mycket oklar anledning köpt hem kvarg. Den burken lär inte göra comeback i vårt kylskåp på länge.

Så har jag för första gången testat kvarg. Denna proteinrika och fettsnåla produkt som numer inte bara är populär bland skrotlyftare, utan sedan en ganska lång tid tillbaka även letat sig in i konditionsidrottskretsar.

Jag är en storkonsument av mejeriprodukter, man måste ju bejaka sitt förflutna (jag har skrivit en licentiatavhandling och publicerat två vetenskapliga artiklar om celler i komjölk). Men inte av kvarg, utan av filmjölk, turkisk yoghurt, smör och ost. Kvarg hade en högst obehaglig smak och konsistens. Inte ens honung från svärmors bin och en näve cashewnötter kunde rädda situationen. Det lär dröja tills jag skopar in nästa sked med kvarg.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.