Fortfarande vinter i Borås

Borås skidstadion 22 mars 2016

Borås skidstadion 22 mars 2016

24h-kläderna på idag. Andra hårda passet sedan Vasaloppet. 3 st 10 min-intervaller stakning med 2 min vila. Första intervaller med skejtstavar, intressant att prova. Inte helt övertygad än, kommer experimentera mer med stavlängd

24h-kläderna på idag. Andra hårda passet sedan Vasaloppet. 3 st 10 min-intervaller stakning med 2 min vila. Första intervallen med skejtstavar, intressant att prova. Inte helt övertygad än, kommer experimentera mer med stavlängd på rullskidor i vår. På 24-timmars blir 157 cm långa stavar (jag är 187 cm).

Det har varit många härliga dagar i Borås på sistone. Någon minusgrad på natten och 5-10 plusgrader och sol på dagen. Jag hade en lugn och behaglig helg med familjen och det var lite ovant att inte träna eller tävla varken lördag och söndag. Det blev utelek och småfix utanför och i huset. Och både vallatemplet och atletklubben är nu välstädade.

På lördagskvällen kom Karl Olsson på besök och sov över. Kalle och jag delade rum på universitetet i Fairbanks i Alaska mitt andra år av fyra, i den legendariska lägenheten SAC102 på campus. Vi har inte setts på över 10 år så det var ett mycket kärt återseende och jag rotade fram mina fotoalbum från 2002-2004. Mycket nostalgi och väldigt roligt att träffas.

Kalle är bra på skjuta på grejer och har ett gäng SM-guld, samt några bra resultat från världscupen. Den här gången skulle han skjuta SM i luftgevär och även ställa ut lite prylar från sin webshop med skyttetillbehör.

Jag och Karl Olsson

Jag och Karl Olsson

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fortfarande vinter i Borås

 1. Magnus skriver:

  Halloj Erik! Tänkte bara höra lite kort hur många timmar du tränar på ett år ungefär?
  Samt hur långa stakpass du kör som längst och vilka pass du tycker är mest givande för att orka staka hela distansen på Vasaloppet?
  Jag jobbar heltid och har knappt åkt skidor sedan 2012 före denna vinter, mest löpt men inte legat på mer än 4timmar i snitt/vecka de senaste 2 åren. Började åka skidor igen i november denna vinter, första gången jag tränar helt mot stakning, för att vila benen då jag haft problem med dem. Blev ca 100mil stakning före vasaloppet men som längst ca 5mil stakning på ett pass före vasaloppet samt stakade 2st 4mils tävlingar. Väl på Vasaloppet, stakade hela, orkade jag inte hela distansen kände jag, kom i mål på 4:28:45 å plats 238, är nöjd efter den lilla träning jag haft. Jag vill försöka satsa lite mer till nästa år och satt ett högt mål på topp 100 men antar att jag nog behöver öka min mängd och framförallt distansen på långpassen.

  • Erik Wickström skriver:

   Bra kört i Vasaloppet! Det var en stor fråga. Jag tränade 410 timmar förra året. Några stakpass i januari och februari i halvhårt tempo på 2-3 timmar ger bra effekt för Vasan. Har man inga eller få seedningslopp kan långpassen vara både hårdare och längre om möjlighet finns, eftersom man inte har tävlingar som man behöver vara fräsch till. Pass som är längre än Vasaloppet känns dock inte så produktivt.

Kommentarsfältet är stängt.