Nästa års tävlingar

Än är inte skidsäsongen över, men jag tillåter mig ändå själv att blicka framåt. Dessa är de tävlingar jag hoppas kunna köra framöver:

Borås Ultramarathon 2014. Topptrion i 45 km-klassen.

Borås Ultramarathon 2014. Topptrion i 45 km-klassen.

Det klart största barmarksmålet är Ultravasan 90. Den skulle jag väldigt, väldigt gärna springa. Men man ska vara skadefri också. Det är en konstart i sig inom löpning.

Tävlingarna i maj är lite osäkra. Jag vet inte hur mycket vila min kropp kommer att behöva efter 24-timmars och Nordenskiöldsloppet på 22 mil endast 9 dagar efter (obehagligt tight inpå, är jag helt sänkt får jag fundera på om jag kanske ”bara” träningsåker där).

Göteborgsvarvet 2015 med Daniel Adams Ray

Göteborgsvarvet 2015, här med Daniel Adams Ray som kutar fort. Jag intervjuade han för några år sedan och vi har fortfarande lite kontakt. Trevlig grabb.

Inga rullskidor före midsommar
Ett annat mål, eller kanske snarare löfte, är att inte åka rullskidor före midsommar. Det blir en utmaning, men jag ska göra vad jag kan för att klara det.

Förra hade jag inte tänkt att tävla på rullskidor, men det blev ändå Alliansloppet och Höstrullen (två bra arrangemang). Vi får se hur det blir i år.

Jag kommer att fortsätta att dra ner på tävlandet, eftersom jag tycker det är jobbigt att resa bort för mycket. Det blir ändå mycket flängande. Förmodligen kör jag främst seedningslopp på vintern som inte kräver övernattning, exempelvis Borås Skimarathon, Ulricehamnsloppet, Billingeloppet, Rallarloppet, Västgötaloppet etc. Blir det en dålig vinter hemma lär jag dock få åka norrut.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nästa års tävlingar

  1. rasmuspe skriver:

    Vilken klass har du tänkt att köra om det blir BUM?

    • Erik Wickström skriver:

      Det vore skitkul att springa 87 km, men det lutar nog åt 45 km med tanke på att det är så tidigt på året. 160 km blir det i alla fall inte kan jag lova 🙂

Kommentarsfältet är stängt.