Landsvägspremiär

Förra gången jag försökte göra landsvägspremiär slutade det en krasch då pedalen lossnade. Jag har fortfarande skrapsår och jag även lite ont i armbågen i vissa lägen. Men jag tror att det går över snart. Nu är gängorna lagade och igår blev det en fin tur.

Marcus Tafjord

Marcus Tafjord

Ulricehamnaren Marcus Tafjord – som äger och driver Skip Nutrition – och jag träffades i Nitta och cyklade en tur på 2 timmar och 15 minuter. Det var mitt första pass på över 2 timmar sedan 24-timmars, alltså nästan en månad sedan. Som vanligt i april kom syran och stumheten i benen innan pulsen gick upp. Och jobbigt var det.

Vi hade hyfsat marschfart, eller rättare sagt, det var en för mig relativt jobbig marschfart i den 5-gradiga vinden. Och så lade vi in ett gäng intervaller på 2-3 minuter i slutet, totalt 10-15 min hårdkörning. Marcus slog mig på alla intervaller utom en, då jag sög hjul nästan hela vägen till spurten.

Annars cyklade vi bredvid varandra och hade trevliga samtal, bl a om föräldraskap, företagande och om hur man bör sätta begränsningar för sig själv på olika sätt. Marcus är en trevlig karl och är inspirerande att prata med.

Snittfarten blev 30,9 km/h och snittpulsen blev 72 procent.

Så här såg turen ut. 69.95 km och 465 höjdmeter. Kul med några nya vägar för mig.

Så här såg turen ut. 69.95 km och 465 höjdmeter. Kul med några nya vägar för mig.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Landsvägspremiär

  1. Boråsarn skriver:

    En stilla undran får en bloggläsare. Får du spons för att nämna varumärken i din blogg? Skip, craft, cw, void m.m nämns och syns i vart o varannat inlägg.

    • Erik Wickström skriver:

      Jag har aldrig tagit emot pengar för att nämna olika varumärken på min blogg. Jag testar mycket prylar och vissa varumärken fortsätter jag att använda lite mer och det blir mer exponerade. Exempelvis de du nämner. Sedan behövde jag en del företag som hjälpte mig vid 24-timmars, så de fick också en del exponering.

Kommentarsfältet är stängt.