Läger/kurser-planer

Fick den äran att intervjua amerikanen Mark Allen i tisdags. Sex gånger har den snubben vunnit Ironman på Hawaii. Styvt. Den tävlingen vill jag också köra någon gång, men rår nog inte på Marks 8:07 från 1993.

Fick den äran att intervjua amerikanen Mark Allen i tisdags. Sex gånger har den snubben vunnit Ironman på Hawaii. Styvt. Den tävlingen vill jag också köra någon gång, men rår nog inte på Marks 8:07 från 1993.

I fem år i rad mellan 2010 och 2014 ordnade jag ett Vasaloppläger i Torsby. Första året var det bara sex deltagare och jag ska väl erkänna att det inte var det proffsigaste lägret i världshistorien. Men sedan var det fullbokat varje år, de tre sista åren med 24 deltagare och tre instruktörer.

Det var otroligt roliga läger, men förra året valde jag att skala ner det till en träningsdag i skidhallen i Göteborg, för att slippa vara borta ytterligare en helg. Även där blev det snabbt fullbokat med tio deltagare, och ännu fler på väntelistan.

Därför är det nu med blandade känslor och väljer att inte skriva en inbjudan till en liknande träningsdag med teknikträning, föreläsning etc för en helgdag i september. (Åtminstone inte än.) Jag vill vara hemma så mycket som möjligt, samtidigt vill jag träna och satsa på mina andra uppdrag. Helgerna blir ofta innehållsrika på hösten, så jag försöker styra om så att mer går att göra på vardagar istället. För teknikinstruktioner och läger får jag istället rekommendera långhelgerna i Grövelsjön, där jag kommer att vara instruktör.

Närmaste året ser ut ungefär ut så här uppdragsmässigt:

 • Coacha mina adepter som jag kontinuerligt skriver träningsprogram åt
 • Skriva färdigt nya boken om konditionsträning som jag försökte få klart förra året
 • Ge föreläsningar
 • Hålla i barmarksläger i otroligt fina Grövelsjön, 28-31 augusti 2016. Platser finns.
 • Hålla i vasaloppsläger i Grövelsjön, 26-29 januari 2017. Platser finns.
 • Ge företagscoaching i olika former
 • Jobba med Vasalöparen, som ges ut fyra gånger per år
 • Tre helgläger på hösten med CCC1000
 • Skidkurser etc i Borås under vintern
 • Diverse andra uppdrag brukar dyka upp, som att skriva, fota och ge någon tekniklektion i speciella sammanhang.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Läger/kurser-planer

 1. Pierre skriver:

  Första lägret kanske inte var det proffsigaste nej.Men mycket gemyligt och trevligt .Tänker fortfarande på det emellanåt.
  förresten har du kvar flimerna från det lägret? Det hade varit skoj att se hur det såg ut då 🙂

Kommentarsfältet är stängt.