Golvet klart, väggar och tak kvar

Hallrenoveringen går vidare. Golvet klart. Bra jobbat av Jonathan Mäkinen på JMC Byggservice, som satt plattorna. Hans bror Andreas åker skidor. Vi tar också hjälp av Patrik Alperud på P Alperud Bygg och Skog. Han åker Vasaloppet varje år. Och har gjort flera jobb som oss innan. Härligt med skidåkarkänsla bland hantverkarna.

Golvet lagt i hallen. Vattenburen golvvärme med en elvariant för sommarmånaderna. Plattorna blir tydligen kalla annars för att luft/vatten-värmepumpen inte skickar ut tillräckligt med varmvatten då. Typ. Fattade inte riktigt när rörmokaren förklarade.

Golvet lagt i hallen. Vattenburen golvvärme med en elvariant för sommarmånaderna. Plattorna blir tydligen kalla annars för att luft/vatten-värmepumpen inte skickar ut tillräckligt med varmvatten då. Typ. Fattade inte riktigt när rörmokaren förklarade.

Själv har jag min tumme oerhört centralt placerad i handen. Jag nöjer mig med att sköta kontakter, låna svärfars släp för att slänga byggskräp, samt eventuellt måla. Ida är mer aktiv än mig och drivande gällande val om material, golv, tapeter, eventuell flytt av väggar etc vid renoveringar.

Särskilt när vi gjorde om köket förra året var det otroligt många val. Jobbigt. Visst blir det alltid fint efter att man gör om (särskilt köket som blev en höjdare för oss), men jag är inte speciellt förtjust i husprojekt. Att ta in hantverkare är en självklarhet för mig. Jag gillar mitt jobb väldigt mycket och kan det ganska bra. Då jobbar jag hellre några extra timmar och köper tjänsten. Istället för att jag ska lära mig att göra det halvbra på tre gånger så lång tid som en hantverkare. Rätt person på rätt plats. Och på mitt sätt att se det till en lägre totalkostnad sett till både tid och ekonomi.

Samtidigt förstår jag såklart självförverkligandet i att bygga något själv. Men i dagsläget förverkligar jag hellre mig själv på andra sätt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.