Vilken träningsdag!

Jonas Colting på mountainbike MTB

Jonas Colting på mountainbike

Borås är alltid vackert

Borås är alltid vackert

Igår tog jag ett elitbeslut att satsa på träningen. Det är ganska lugnt på jobbet denna vecka förutom bokskrivandet, så jag tog chansen att träna riktigt rejält! Överlägset största träningsdagen sedan 24-timmars:

  • 57 min löpning inkl två intervaller på knappt 2 km, mer detaljer i föregående inlägg.
  • 2.40 h fantastiskt fin och trevlig MTB-tur med Jonas Colting på hans standardrunda runt Borås. 68 procent av max i snittpuls, kändes rejält i benen på slutet då pulsen gick upp i en del backar.
  • 40 min styrketräning hemma i atletklubben med Bizze Wing efter läggning.
Bizze efter målgång i sin hittills enda löptävling, Sjömarksloppet 2013. Han säger att han inte ska springa fler löptävlingar, jag tror det beror på att han inser att han är chanslös mot Markus Lethola.

Sjömarksloppet 2013. Bizze efter målgång i sin hittills enda löptävling, förutom ett lopp i Skåne. Han säger att han inte ska springa fler löptävlingar, jag tror det beror på att han inser att han är chanslös mot Markus Lethola.

Bizze har jag känt sedan innan jag kunde gå och vi har tävlat i allt sedan vi var små. Det har inte gått över.

Jag har i många år varit den starkare på gymmet, men nu har Bizze börjar styrketräna regelbundet på ett gym i stan. Inte bra. Sist var det precis att jag gjorde fler reps än honom när vi körde bänkpress på 60 kg. Inför det här passet var jag mycket orolig för att han skulle slå mig. Det började med att vi gjorde 5 +4 reps på 67,5 kg. Sedan följdes vi åt uppåt innan jag tog 80 kg (tangerat personbästa) medan han fick stanna på 77,5 kg. Viktigt. Dock personbästa även för Bizze.

Därefter lyckades jag knäcka honom på ytterligare tre av tre övningar, så det känns tryckt. Jag kommer nog kunna att hålla honom bakom mig på de flesta övningar någon månad till. Går han sedan om mig får jag börja gymma mer.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.