Marcus Johansson i Göteborgsvarvet

Marcus Johansson och Andreas Svensson

Marcus Johansson och Andreas Svensson, två av mina klubbkompisar i Ulricehamns IF. Båda killarna siktar på över 800 träningstimmar i år.

Hasse Lodin flexar biceps bredvid Roger i Runners Worlds monter på Göteborgsvarvsmässan. Hasse äger Runners World och är min chef skulle man kunna säga. Trevlig kille som jag gillar att jobba med.

Hasse Lodin flexar biceps bredvid Roger i Runners Worlds monter på Göteborgsvarvsmässan. Hasse äger Runners World och är min chef skulle man kunna säga. Trevlig kille som jag gillar att jobba med.

Mats Nyström och Jacob Hård tog sig tid att prata 5 minuter

Mats Nyström och Jacob Hård tog sig tid att prata 5 minuter. Ämnet var eventuella effekter av rödbetsjuice och jag gjorde vad jag kunde för att förklara fysiologin bakom.

Det var riktigt kul att vara på mässan Göteborgsvarvsmässan igår. Eller GöteborgsVarvet Expo, som den så modernt heter. På Svenska Mässan i år för första gången. Roligt att träffa kompisar, leverantörer, tidigare kursdeltagare, folk som tidigare har skidboken och några nya som som köpte boken och var intresserade av skidkurser.

Jag bytte även några ord med storheter som Jacob Hård, Mats Nyström och Malin Ewerlöf. Trevligt nog hade Runners World sin monter precis bredvid. Bland dem känner jag många eftersom Vasalöparen produceras av det förlaget, i tillägg till min skidbok och några andra tidningar.

Jörgen Lindh tränade jag med ibland under Uppsalatiden. Vi var klubbkompisar i Rånäs 4H. Har inte sett honom sedan dess. Han har sedan urminnes tider jobbat på Löplabbet.

Jörgen Lindh tränade jag med ibland under Uppsalatiden. Vi var klubbkompisar i Rånäs 4H. Har inte sett honom sedan dess. Han har sedan urminnes tider jobbat på Löplabbet.

Snygge-Marcus Johansson och Andreas Svensson stod vid mig och jobbade med Skip. Marcus sprang på grymma 1.12 förra året och lär inte springa sämre i år. Det var kul att prata med honom om senaste lägret med Lager 157 Ski Team. Jag har hängt med på några läger med det teamet och brukar även hänga på vid något pass när de har läger i Ulricehamn, men i år passade det inte, inte minst för att jag inte börjat åka rullskidor än.

Det var också spännande att höra om hans träningsökning som gör att han siktar på 830 timmar i år, om hur han gick upp från ”normallängd” till 7,5 cm längre stavar mitt i säsongen och plöstligt blev 8:a i La Diagonela, om att han inte sprungit sedan i måndag pga lite vadont etc.

Marcus Johansson i Borås Tidning idag

Marcus Johansson i Borås Tidning idag

 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.