Ingen start i Göteborgsvarvet

Det blir inget Göteborgsvarv för mig idag. Alltid tråkigt att ta sådana beslut när det inte är glasklart, men igår eftermiddag bestämde jag mig.

När jag klev av tunnelbanan i Sundbyberg i torsdags möttes jag av denna vy. Snyggt klubbhus!

När jag klev av tunnelbanan i Sundbyberg i torsdags möttes jag av denna vy. Snyggt klubbhus SIK!

Min fot gjorde otroligt ont kvällen efter Sjömarksloppet i söndags, men smärtan gick successivt över under måndagen. Det känns dock som den inte riktigt är helt hundra procent. Dessutom har jag haft lätt skav i halsen och inte tränat i torsdags och fredags.

För mig går hälsan alltid först och jag inser förutom det lätta halsskavet som är så gott som  borta att jag inte är redo för 21 km asfalt i tunna skor. Jag sprang en gång i månaden i vintras och jag har bara löptränat vettigt i några veckor. Jag tror jag äventyrar sommarens löpning om jag springer idag. Och att kliva av om det känns dåligt finns inte på kartan. Jag har aldrig brutit ett lopp, på gott och ont.

Jag gissar att jag är i ca 1.16-form, mitt personbästa på varvet är 1.13 och 1.12 på en annan halvmara. Hade jag haft chans på personbästa hade jag möjligtvis chansat, men nu vill jag inte ta den risken. Även om det känns tråkigt att inte springa detta trevliga lopp för 9:e gången. Istället ska jag ta det lite lugnt med foten och sakta bygga upp mig mot Ultravasan i augusti.

Idag ska vi till stugan och klippa gräs och bada (åtminstone vill barnen det).

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.