Häglaredsmasten och Astrid 4 år

Rickard Bergengren och jag framför Häglaredsmasten. De jobbade med kran i lördags.

Rickard Bergengren och jag framför Häglaredsmasten. De jobbade med kran i lördags.

Det blev en fin helg. Vi var i stugan i Aplared i lördags och jag cyklade ut på MTB, drygt 1,5 h med lite omvägar. Jag fick med mig Rickard Bergengren, på racer. När vi cyklade igenom Dalsjöfors kunde jag inte kväva impulsen och dra upp till Häglaredsmasten.

Lugnet före stormen. Barnkalas hemma igår.

Lugnet före stormen. Barnkalas hemma igår.

Den tidigare 332 meter höga och Sveriges då femte högsta radio- och TV-masten är numera rikskänd sedan några ännu ej gripna fällt runt 200 meter av masten för en dryg vecka sedan. Själv märkte jag det när P1 bråkade på radion morgonen efter. Normala 88,5 fungerade dåligt, fick köra på Göteborgs P1 som ligger på 89,3 som var hyfsat men brusade. Störigt. Det fick bli webradio på telefonen och bluetootha till högtalare istället.

Rickard och jag kom dock inte ända fram, utan blev stoppade av två väktare. Det blev i alla fall några kilometer grusväg, inte illa av Rickard med hans Zipp 303 (kolfiberhjul) med tubdäck.

Stor tjej
I söndag blev vår äldsta dotter Astrid 4 år. ”Tiden går fort” är en uttjatat floskel, men ack så sann. Det blev ytterligare ett barnkalas, den här gången för några av hennes dagiskompisar. Trevligt!

Träningen vill sig inte riktigt. Kändes OK på cyklingen i lördag och tränade även lätt en timme igår, men någon är inte helt som det ska. Hoppas på bättring i veckan.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.