OW-simning med Martin Josefsson

Martin Josefsson och jag vid Almenäs inför mitt längsta öppet vatten-pass någonsin

Martin Josefsson och jag vid Almenäs inför mitt längsta öppet vatten-pass någonsin

Gårdagens träning blev återigen simning. 45 min öppet vatten – eller open water som man ofta säger även på svenska – vid Almenäs. Vi simmade runt udden några gånger, ungefär som banan för Borås triathlon kommer att gå. Fin kväll, inte kallt trots att klockan var en bit efter 21 när vi var klara.

Jag hade ett jäkla bra simsjälvförtroende från sist, eftersom jag tycker att jag utvecklats bra på bara fyra halvtimmespass. Men igår simmade Martin ifrån mig lätt och jag har insett att jag kommer att ligga ganska långt efter täten efter simningen om åtta dagar. Jag simmar nog ca 10 min sämre än de bästa på 1900 meter. Dessutom lider jag lite av att jag inte är van vid masstarter i vatten, vilket kan öka på tidsavståndet. Jag kan bara andas bra åt vänster och navigerar inte helt hundra, så det är väl ingen direkt superfördel det heller.

Men jag ska göra vad jag kan och hoppas få in ytterligare tre simpass innan det är dags. Målet är jag ska göra bättre tider i bassäng (mer mätbart än i sjö) än vad jag tidigare gjort innan det är dags för start. Mitt nuvarande rekord på 400 m i 50 m-bassäng utan hjälpmedel och utan voltvändning är 6.45 min.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.