SUP-modell och rullskidslektion

Dags för fotning

Dags för fotning

Igår lämnade jag på dagis för sista gången den här terminen. Nu blir det åtta veckors sommarlov för Astrid och Maj. Efter lämning drog jag ut till stugan i Aplared, där jag mötte upp med tre SUPare från Varberg. Magnus Lindstedt (som vunnit SM flera gånger och vet allt som går att veta om stående paddling och lite till) Ulrik och fotografen Micke. Trevliga killar.

SUP i sommar
Magnus och Ulrik jobbar med ett projekt som heter Crosswater. De behövde bilder och jag ställde upp som modell. Jag har inte sett bilderna än, tänkte lägga upp dem när de anländer. Eftersom jag får låna en fin bräda och lika fin paddel och dessutom får ovärderlig teknikhjälp av alltid lika entusiastiske Magnus Lindstedt så kändes det kul att ställa upp. Jag gillar SUP som alternativträning. Styrka, kondition, balans och naturupplevelse i ett. Samtidigt passar det bra i stugan eftersom ställtiden är minimal och då det är grusväg sista 1,5 km blir det lite bökigt att åka rullskidor där. I sommar lär det bli en del pass stående paddling, men jag kanske inte tävlar vilket jag gjorde förra året.

Svärfar hjälpte mig med rörmokerijobb i stugan förra helgen. Skönt med nya kolfiltret så den mesta av järnsmaken är borta.

Svärfar hjälpte mig med rörmokerijobb i stugan förra helgen. Skönt med nya kolfiltret så den mesta av järnsmaken är borta.

Magnus och jag paddlade runt lite i Såken medan Micke låg på bryggan och sköt bilder. Sedan tog de båten och Ulrik rodde medan Micke fotade.

Det blev ett par roliga timmar och nu har jag också fått hem den brädan och paddeln jag kommer att träna på i sommar. Det blir en 14 fot lång och 27 tum bred bräda. 14 fot går snabbare i vattnet än mer vanliga 12,6 fot, men är lite svårare att vända med. Bredden 27 tum är lite mer instabilt än 28 tum, som jag haft tidigare.

Ben på vintern = ben på sommaren
På eftermiddagen höll jag i en rullskidlektion för två härligt positiva killar som blivit sålda på längd- och rullskidor. De har gjort stora framsteg på kort tid, men jag tyckte ändå att jag kunde hjälpa en hel del med tekniken. Kul att kunna bidra. Något jag ofta möter som coach och instruktör är att Vasaloppsåkare kör all träning som stakning på 2:or under barmarkssäsongen, för att sedan åka med fäste hela vintern. Jag anser att om man ska använda benen på vintern så ska man även göra det på sommaren. Det är svårt på 2:or, men på 3:or och 4:or blir det lättare, dels för att marschfarten blir lägre, dels för att det går att åka på fler ställen pga att det går långsammare i nedförsbackar. Det blev en riktigt rolig lektion med lite specialkrydda som vi tar en annan gång!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till SUP-modell och rullskidslektion

  1. Janne skriver:

    Tum eller fot det är frågan😜

Kommentarsfältet är stängt.