5 s skillnad på 9 mil

Tre lärare på 108 år. Hatten av. Visst finns även nackdelar med låg personalomsättning, men jag har någon sorts fäbless för den här typen av långsiktighet. Från Borås Tidning eminenta sida "För 50 år sedan" som kommer varje helg.

Tre lärare på 108 år. Hatten av. Visst finns det även nackdelar med låg personalomsättning, men jag har någon sorts fäbless för den här typen av långsiktighet. Från Borås Tidnings eminenta sida ”För 50 år sedan” som kommer varje helg.

Årets sommarvärdar presenterades i helgen. Året runt 2007-2013 lyssnade jag på samtliga Sommar i P1 varje år, men jag har inte hållit i sviten. Jag tycker generellt kulturpersonligheter gör väldigt mycket bättre och intressantare sommarprogram än idrottare, men jag ser verkligen fram emot Johan Olsson. Jag ser också fram emot artisten och poet Emil Jensen.

Årets sommarvärdar presenterades i helgen. Åren runt 2007-2013 lyssnade jag på samtliga Sommar i P1 varje år, men jag har inte hållit i sviten. Jag tycker generellt kulturpersonligheter gör väldigt mycket bättre och intressantare sommarprogram än idrottare, men jag ser verkligen fram emot Johan Olsson 27 juni. Jag ser också fram emot artisten och poeten Emil Jensen.

För 10 dagar sedan cyklade jag Borås Triathlons cykelsträcka på 2:39:49 med 75 procent av max i snittpuls. Idag hade jag inget pulsband, men det kändes som liknande intensitet och tiden blev 2:39:44, alltså 5 s snabbare.

Mycket var sig likt. Tempocykel med träningshjul och ganska rejäl marschfart. Men som jag sagt innan är det en jäkligt tuff cykelbana. Idag sade klockan 89,7 km, snittfart 33,7 km/h och 935 klättrade höjdmeter. Skillnaden mot förra gången var att jag var barfota i skorna, hade vanligt hjälm istället för tempohjälm och att det blåste lite mer.

Jag tycker jag har utvecklats sedan jag satte igång triathlonträning för 1,5 vecka sedan, men jag hade hoppats att det skulle gå lite snabbare. Som jag sagt tidigare är det en jäkligt tuff cykelbana. Tveksamt om jag kan gå under 2:35 (cykeltiden beror också på var varifrån de tar tiden). Men det borde gå med dischjul, nummerlapp och högprofilshjul fram. Jag är dock feg i nedförsbackarna. Tappar en del där. Och med vind och högprofilshjul blir det inte direkt enklare att ligga i tempobågen.

Middag hos Robban och Therese
Även ikväll lyckades jag bli bortbjuden på middag, denna gång hos familjen Malmberg. Fördelen var att det återigen blev hamburgare och rödvin samt att det väldigt trevligt. Nackdelen var att jag fick cykla dit eftersom Ida har bilen. Vi bor 5 km väster om Borås, de bor på Svengärde 5 km öster om stan. 2 mil till på cykel var inte exakt vad mina ben önskade. Nu blir det cykelvila några dagar.

I morgon blir det nog lite max 45 min träning. Det var ganska tufft idag. Jag ska nog starta veckans träning med att simma.

När jag kom hem från USA 2006 löptränade ibland med ett gäng i Ryahallen som bland annat bestod av Simon Gustafsson. Vi har sällan kontakt, men vi har lite koll på varandra. Han är bland annat en av grundarna av sportnutritionsmärket Umara. Nu håller den token på att cykla genom Sverige helt utan att äta.

När jag kom hem från USA 2006 löptränade ibland med ett gäng i Ryahallen som bland annat bestod av Simon Gustafsson. Vi har sällan kontakt, men vi har lite koll på varandra. Han är bland annat en av grundarna av sportnutritionsmärket Umara. Nu håller den token på att cykla genom Sverige helt utan att äta. Från Borås Tidning. Följ honom på www.sverigetrampet.com.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.