Kul att springa

Det gick bra på löpningen igår. Jag sprang löpsträckan för Borås Triathlon ett varv, 7 km. Den är mycket flack och består av ca 3,5 km asfalt och ca 3,5 km grusstig/grusväg. Jag höll 3.35 min/km-fart i snitt. Visst tog jag i, men det fanns en del kvar.

Jag och Daniel Adams Ray i Hagaparken i våras

Både Daniel Adams Ray och Petter kommer och kör Borås Swimrun på söndag. Jonas Colting är bra på att locka artister till sin tävlingshelg.

I slutet sprang jag 1,5 min i 3.14-fart på flacken. Då kände jag att jag saknar lite fart. Jag får liksom ta i för att få benen att gå så fort (i tillägg till att jag flåsade ordentligt). För att tänka långsiktigt kring löpningen i år har jag valt att inte köra korta och hårda banpass, vilket är roligt men med ökad skaderisk. Det har funkat bra och jag har kunnat springa en hel del senaste månaden. Mer än på väldigt länge. Det är underbart, en seger i sig.

Efter en knapp timmes löpning hoppade jag i vattnet i Alidebergs ute-50:a och simmade en knapp halvtimme. Maxade bland annat 400 m på 7.17 min. 17 s sämre än sist och 32 s sämre än pers. Simningen har annars gått framåt, men nu var det ett steg tillbaka. Får hoppas det berodde lite på att jag var trött från löpningen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.