Föreläsningar, tekniklektion och Ed-besök

Listpriset på Jochens cykel är 138 000 kr. Även om han fick lite rabatt var den inte exakt gratis.

Listpriset på Jochens cykel är 138 000 kr. Även om han fick lite rabatt så var den inte exakt gratis.

Thobias Fredrikssons dotter undrade varför inte jag var med i Guinness Rekordbok än. Svaret är att Guinness har fått allt material och behandlar ansökan.

Thobias Fredrikssons dotter undrade varför inte jag var med i Guinness Rekordbok än. Svaret är att Guinness har fått allt material och behandlar ansökan.

Jag är på väg hem från en härlig 1,5 dygn lång roadtrip. Igår var jag i Sunne och Torsby hela dagen för att först ha en tekniklektion i skidtunneln, sedan hålla en föreläsningen om att komma igång med konditionsträning för de anställda på Rottneros Bruk och sedan hålla en föreläsning om 24-timmars för en mindre grupp från pappers- och massaindustrin.

Det blev en jättetrevligdag och jag tycker det är roligt att jag har kommit igång med renodlade föreläsningar om 24-timmars. Det blir mycket frågor och många handlar om hur man har psyke att åka ett dygn på ett spår på 412 meter. När jag pratar om dygnet inkluderar jag en hel del anekdoter och drar paralleller till vardagslivet och yrkeslivet. Det är ett kul ämne att prata om och det väcker goda minnen.

Stina Nilsson är sponsrad av Dansbandsveckan. Stort. Hon och Daniel Rickardsson var ledare på Torsby Sommarskidskola. Tunneln fyllde också 10 år igår. Kul att vara där. Jag var där den dagen för 10 år sedan också.

Stina Nilsson är sponsrad av Dansbandsveckan. Stort. Hon och Daniel Rickardsson var ledare på Torsby Sommarskidskola. Tunneln fyllde också 10 år igår. Kul att vara där. Jag var där den dagen för 10 år sedan också.

För att dela upp körningen norrut åkte jag till min gamla skidgymnasiekompis Jochen Gustafsson med familj och sov hos dem natten till torsdagen. Kul att ses, det var några år sedan sist. Det är nostalgiskt för mig att åka in i Ed. Vi körde mycket helgläger ihop förr och jag kan många rullskidsrundor, intervallbackar, löptester etc. Det ger positiva minnen att köra förbi skyltar som Rölanda, Steneby, Böle, Hökedalen och Tresticklan. Vi tränade hårt ihop när det begav sig. Efter typ 10 år med ”sådär” kondition är Jochen nu fullt tillbaka. På cykeln. I morgon går han för 6.59 i Vättern med sitt norska lag. Jag håller tummarna.

Bruksvandring på Rottneros

Bruksvandring på Rottneros innan föreläsningen

Nu vet jag en "massa" om pappersindustri. Superkul att lära sig en del om något man hade dålig koll på innan.

Nu vet jag en ”massa” om pappersindustri. Superkul att lära sig en hel del om något man hade dålig koll på innan.

3-rätters med både vitt och rött vin. Helt i min smak.

3-rätters med både vitt och rött vin på Länsmansgården i Sunne. Helt i min smak.

Föreläsning om 24-timmars mitt i middagen i ett lite mindre sällskap

Föreläsning om 24-timmars mitt i middagen i ett lite mindre sällskap

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.