Grattis Lars Vilks!

Lars Vilks och jag i Alaska, med en bild på Nimis i bakgrunden. Han kom faktiskt dit och hade en föreläsning.

Lars Vilks och jag i Alaska, med en bild på Nimis i bakgrunden. Han kom faktiskt dit och hade en föreläsning. Gissar runt år 2005.

Jonathan Thoresson et al. springer vid Nimis. Foto: Magnus Östh.

Jonathan Thoresson et al. springer vid Nimis. Foto: Magnus Östh.

Igår fyllde Lars Vilks 70 år, se TT-artikel från Borås Tidning nedan. Jag har träffat honom två gånger. Först en gång när jag var liten på Nimis, sedan en gång när han kom till mitt Universitet i Fairbanks i Alaska och höll en föreläsning. Jag minns att jag avbröt ett träningspass och skyndade mig till föreläsningssalen för att prata i 5 minuter, för att sedan fortsätta med vad jag höll på med.

Intressant herre. Speciell och öppen. Nu lär det dock inte gå att träffa honom, han lever under hot och har bevakning dygnet runt.

Nimis är hans konstverk på Kullahalvön i Skåne. Jag har varit på Nimis många gånger och jag tror även löptävlingen Kullamannen passerar där. Överhuvudtaget är det jäkligt fin löpning på Kullen. Någon gång har jag tagit bilen dit från Vejbystrand, som ligger på andra sidan Skälderviken, och sprungit. Kanske händer redan i sommar igen.

Lars Vilks Borås Tidning

Lars Vilks i Borås Tidning 20 juni

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.