Mattias och Mattias

Mattias Nilsson lyfter mer nu än när han var aktiv skidskytt, då han bl a kom 7:a individuellt och 4:a i stafett. Vi var både överens om att det är enklare att bli riktigt stark om man inte samtidigt tränar mycket kondition.

Mattias Nilsson lyfter mer nu än när han var aktiv skidskytt, då han bl a kom 7:a individuellt och 4:a i stafett på OS. Vi var överens om att det är enklare att bli riktigt stark om man inte samtidigt tränar mycket kondition.

Jag har varit ganska sliten efter Borås Triathlon. Det är tufft att tävla i 4 timmar och 20 minuter. Jag tar ut mig ganska mycket på sådana här lopp och för mig är det viktigt att ta det väldigt lugnt några dagar efteråt.

Efter ett långlopp på vintern, som ofta har en tävlingstid på ca 2 timmar, har jag en regel för mig själv att inte höja pulsen utan två lugna dagar efter tävlingen. Så om loppet är på söndagen drar jag inte på innan onsdag. Jag har kört det upplägget ett par år och det har funkat för mig. Det är lätt att dra på för tidigt för ofta kan det kännas bra dagen efter ett race, men jag tycker skade- och sjukdomsrisken ökar om man inte är noga med att ta det lugnt.

Med en tävlingstid på 4 timmar tycker jag fyra dagar utan högpulsaktiviter är lagom, en dag per timme. Den här gången tränade jag inte söndag och måndag, för att sedan köra några lugna pass på under timmen tisdag och onsdag.

Bröstfokus för Mattias i tisdags. Jag tror han gymtävlar lite med sin kollega Johan "Hagge" Hagström, som f ö sällskapar och har barn med Sofia Bleckur.

Bröstfokus för Mattias i tisdags. Jag tror han gymtävlar lite med sin kollega Johan ”Hagge” Hagström, som f ö sällskapar och har barn med Sofia Bleckur.

Mattias Nilsson
Min svåger Mattias Nilsson – som tidigare skidsköt i landslaget och nu är jobbar med landslaget – har varit i Borås några dagar. Bland annat för att hans fru Åsa skulle köra Borås Triathlon. Han fick avsluta karriären i förtid pga hjärtproblem, så han kan inte träna kondition hårt och mycket, men han kör en hel del hockey, innebandy, fotboll och styrka.

Två gymbesök på Nordic Wellness i Knalleland hann han med. Jag var med på ett av dem, men jag var ganska försiktigt pga slitna muskler från tävlingen. Mattias bänkade 5 reps på 105 kg fem gånger. Inte illa! Vilan var 3-4 min, förutom inför fjärde setet då vilan blev över 10 min eftersom Wolfgang Pichler ringde och Mattias blev fast i samtalet.

Mattias Carlzon
1 augusti, på Idas och min bröllopsdag, fyller Mattias ”Z” Carlzon 40 år. Martin Josefsson föreslog att vi skulle fira honom lite innan semestrar och dylikt. Och för att få ett överraskningsmoment.

Mattias Carlzon på Tugg Burgers

Mattias Carlzon på Tugg Burgers

Så vi kontaktade både hans fästmö och arbetsgivare och fixade lite. Klockan 16 överraskade vi honom på hans jobb på Ryds Glas och sedan blev det 8 km löpning på Kype, bastu, bad (för mig och Martin åtminstone), god hamburgare på Tugg Burgers och sedan fotboll, vin och choklad i en lägenhet i stan. Jättetrevlig eftermiddag och kväll.

”8,7 km vandringsled”-spåret på Kype var jättefint. 8,25 km fick jag det f ö till. Det var flera stigar där jag inte sprungit sedan urminnes tider och även några för mig helt nya stigar. Kul. Tempot var lugna 6.08 min/km och antal klättrade höjdmeter var 170.

Z och jag springer nästan aldrig ihop, men han såg oväntat pigg ut förutom när stigarna blev lite väl tekniska och blöta, då skylde han på att han han var en solskenslöpare.

Mattias Carlzon på Ryds Glas

Mattias Carlzon på Ryds Glas

Nedan en film på när jag får testa att skära glas. Känns stabilt. Svärfar borde bli imponerad. Han skär mycket glas eftersom deras vindutsatta växthus blåser sönder hela tiden och då måste han laga rutorna. 


 

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.