Fredag 10 juni kom Magnus Lindstedt, Ulrik Kursten och fotograf Mikael Linder för att fota stående paddling i sjön Såken vid vår stuga, vilket jag tidigare nämnt på bloggen. Här i inlägget kommer ett gäng bilder, varav några kommer att användas på sidan Crosswater. Micke låg först på vår brygga och sköt, sedan fotade han från vår båt som Ulrik rodde. Magnus, som vunnit flera SM-guld i SUP, och jag agerade ”modeller”.
I morse körde jag årets första SUP-pass. Det blev en tur vid stugan, 37 min med 7,9 km/h i snitt. Jag har fått bra hjälp med tekniken av Magnus och det är kul att köra och tänka på olika moment.

Min paddel är längre än Magnus Lindstedts, trots att jag är lite längre än honom. Man ska helst ligga ganska djupt i SUP. Hans paddelblad är också bredare, för att få mer kraft. Jag är inte tillräckligt stark än för att orka trycka på med ett sådant brett blad.

I optimal SUP-teknik (läs så som Magnus Lindstedt kör, inte så som jag kör), så sätter man i paddeln mycket långt fram och böjer på benen mer än i stakning.

Här ser man teknikskillnaden på Magnus och mig. Men jag paddlar i a f mycket bättre nu än när jag började.
- Ulrik rodde vår båt när Micke fotade. Annars gillar Ulrik att ståpaddla.
- Stående paddling på Såken i juni 2016. Foto: Mikael Linder.
- Sväng stående paddling
- Svänga med SUP
- SUP-vila
Resterande bilder finns på denna Dropbox-länk.
Jag tycker det ser lite jobbigt ut för ryggen att sträcka sig framåt böjd. Stakning är ju så bra eftersom man trycker i en stabil position som jag upplever väldigt skonsam för ryggen.
Du börjar se gammal ut
Jag får skylla på att filtret som fotografen lagt på gör att jag ser äldre ut 🙂
Ja, positionen ser inte så skonsam ut för ryggen, men jag har inte upplevt problem. Kanske skulle det kännas vid riktigt långa pass, jag kör ofta inte så långt på SUPen. Fördelen mot rullskidor är att det inte blir någon smäll i asfalten vid isättningen.