SUP-bilder från Såken

Fredag 10 juni kom Magnus Lindstedt, Ulrik Kursten och fotograf Mikael Linder för att fota stående paddling i sjön Såken vid vår stuga, vilket jag tidigare nämnt på bloggen. Här i inlägget kommer ett gäng bilder, varav några kommer att användas på sidan Crosswater. Micke låg först på vår brygga och sköt, sedan fotade han från vår båt som Ulrik rodde. Magnus, som vunnit flera SM-guld i SUP, och jag agerade ”modeller”.

I morse körde jag årets första SUP-pass. Det blev en tur vid stugan, 37 min med 7,9 km/h i snitt. Jag har fått bra hjälp med tekniken av Magnus och det är kul att köra och tänka på olika moment. 

Erik Wickström SUP stående paddling

Erik Wickström SUP stående paddling

Min paddel är längre än Magnus Lindstedts, trots att jag är lite längre än honom. Man ska helst ligga ganska djupt i SUP. Hans paddelblad är också bredare, för att få mer kraft. Jag är inte tillräckligt stark än för att orka trycka på med ett sådant brett blad.

Min paddel är längre än Magnus Lindstedts, trots att jag är lite längre än honom. Man ska helst ligga ganska djupt i SUP. Hans paddelblad är också bredare, för att få mer kraft. Jag är inte tillräckligt stark än för att orka trycka på med ett sådant brett blad.

Upp och fram med kroppen, upp på tå...

Upp och fram med kroppen, upp på tå…

...och sedan i med paddeln. Inte helst olikt stakning på skidor.

…och sedan i med paddeln. Inte helst olikt stakning på skidor.

I optimal SUP-teknik (läs så som Magnus Lindstedt kör, inte så som jag kör), så sätter man i paddel mycket långt fram och böjer på benen mer än i stakning.

I optimal SUP-teknik (läs så som Magnus Lindstedt kör, inte så som jag kör), så sätter man i paddeln mycket långt fram och böjer på benen mer än i stakning.

Magnus Lindstedt SUP

Magnus Lindstedt SUP

Erik Wickström porträttbild

Erik Wickström porträttbild

Här ser man teknikskillnaden på Magnus och mig. Men jag paddlar i a f mycket bättre nu än när jag började.

Här ser man teknikskillnaden på Magnus och mig. Men jag paddlar i a f mycket bättre nu än när jag började.

Resterande bilder finns på denna Dropbox-länk.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till SUP-bilder från Såken

  1. Anders skriver:

    Jag tycker det ser lite jobbigt ut för ryggen att sträcka sig framåt böjd. Stakning är ju så bra eftersom man trycker i en stabil position som jag upplever väldigt skonsam för ryggen.

  2. Jonte skriver:

    Du börjar se gammal ut

  3. Erik Wickström skriver:

    Ja, positionen ser inte så skonsam ut för ryggen, men jag har inte upplevt problem. Kanske skulle det kännas vid riktigt långa pass, jag kör ofta inte så långt på SUPen. Fördelen mot rullskidor är att det inte blir någon smäll i asfalten vid isättningen.

Kommentarer är stängda.