17.46 min på 5000 m SkiErg

Så har jag kört vårens första maxning på SkiErgen. Tiden blev höga 17.46 min, 22 s från personbästa.

5000 m SkiErg på 17.46 min. PM5, alltså nya maskinen som ger bättre tider än den gamla.

5000 m SkiErg på 17.46 min. PM5, alltså nya maskinen som ger bättre tider än den gamla.

Jag körde på motstånd 10 på nya SkiErgen (PM5). Mitt pers på den är 30 s bättre än på den gamla (PM3 och PM4). Eftersom jag tidigare hade båda hemma och har testat fram och tillbaka så har jag hyfsat koll på skillnaderna dem emellan. Tidsmässigt bedömer jag att det skiljer ca 25 s på 5000 m om man kör på knappt 18 min. Jag var i lite bättre slag när jag persade på den nya än när jag persade på den gamla.

22 s från personbästa är ungefär vad jag förväntade mig. Sedan 24-timmars 1 april har jag bara tränat drygt 5 timmar totalt av träningsformerna skidåkning, rullskidåkning och SkiErg tillsammans. Så jag borde kunna kapa den tiden senare i sommar.

Man blir alltid ohyggligt trött av att maxa 5000 m SkiErg, men denna gång blev jag om möjligt än mer slut. Jag vet inte hur många minuter jag låg på golvet och flämtade innan jag reste mig, pustade lite till och sedan snörade på mig löpdojorna och sprang lugnt 30 min. Jag trodde på allvar att det var fel på GPS:en på klockan för det gick så långsamt, men snart insåg jag att SkiErgen helt enkelt hade tagit ganska hårt.

Glad midsommar på er alla! Nu ska vi åka till min syster Ellen för firande.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.