Rullskidåkning med Samuel Norlén

Båda barnen fick inte plats på badrumspallen till höger, så jag tog med dem ut till boden och "snickrade" den till vänster. Lite låg, men gjord med kärlek.

Båda barnen fick inte plats på badrumspallen till höger, så jag tog med dem ut till boden och ”snickrade” den till vänster. Lite låg, men gjord med kärlek.

Idag börjar min semester. Eller den började väl kanske i torsdag eftermiddags, men idag är det måndag, så första dagen jag skulle ha gått till kontoret men inte gör det. Jag ska vara ledig 6 veckor, varav de fyra första blir med hela familjen och de två sista med bara barnen. Ida och jag är lediga 6 veckor var, fast lite omlott så barnen blir lediga 8 veckor.

Helt ledig blir jag inte, men det är heller inget jag direkt saknar, eftersom jag trivs väldigt bra med det jag gör. Jag kommer jobba mycket mindre och istället lägga tid i vår stuga i Aplared utanför Borås, hemma i huset, i mina föräldrars stugor i Vejbystrand i Skåne samt annat sköj. Några av grejerna jag inte tar ledig ifrån är att coacha mina adepter jag skriver träningsprogram åt, samt att svara på mejl. Det blir mestadels tidigare mornar eller på kvällarna efter barnen har somnat som jag gör sådant. Men ibland på dagarna om jag känner att det behövs/finns möjlighet.

Bara den här helgen har känts som en lång semester. Vi var i stugan och lekte med kusiner och andra barn, grejade, slappade, paddlade, rodde ut på sjön flera gånger etc. Skönt och avslappnande. Och Astrid har testat SUP. Hon ville sitta på brädan när jag paddlade och jag sade inte nej till några minuter. Med flytväst på både pappan och dottern såklart.

Det syns tyvärr inte på bilden, men i den här slänten körde både Ida och röjsåg i omgångar igår. Jag går även runt med grensaxen och bågsågen för att bättre på synfältet ner mot sjön.

Det syns tyvärr inte på bilden, men i den här slänten körde både Ida och röjsåg i omgångar igår. Jag går även runt med grensaxen och bågsågen för att bättra på synfältet ner mot sjön.

Samuel Norlén och Robert Malmgren
Idag ska jag åka rullskidor igen. Den här gången blir det över en timme. Jag vill stegra långsamt. Två brandmän från Borås kommer ut till Aplared för att sällskapa, Robert Malmgren och Samuel Norlén. Robban och jag har varit vänner i ca 5 år och hänger en del, både i form av träning på tu man hand och utan träning med familjerna.

Vi lärde känna varandra genom att Robban kom och cyklade förbi mig på tempocykel (han tränade inför Kalmar triathlon) på banvallen mellan Ulricehamn och Vegby när jag cyklade lugnt med några andra. Jag är inte van vid att någon cyklar förbi mig i Sjuhäradsbyggnaden utan att jag känner eller känner till personen i fråga, så jag cyklade helt enkelt ikapp honom och frågade vem han var. Något funkade med personkemin och sedan började vi umgås.

Samuel Norlén är rullskidåkaren och skidåkaren som plötligt slutade för cirka ett år sedan, för att istället börja med rodd. Samuel är 203 cm lång och knep några SM-medaljer på rullskidor. Det ska bli kul att träffa honom igen, senast var vid ett par trevliga skidpass ihop på Borås skidstadion i vintras.

Smultronstim

Smultronstim i Aplared

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.