Punktformsinlägg

 • Magnus Lindstedt tog dubbla SM-guld i stående paddling (SUP) vid SM-veckan i Norrköping. Kul! Magnus har varit i Borås flera gånger och hjälpt mig med tekniken och han har fixat så att jag har kunnat låna brädor och paddlar. Magnus är jättetrevlig och oändligt analytiskt i det mesta han gör. Roligt för den stålman till 49-åring. Han vann för övrigt på just den bräda jag paddlade på tidigare i sommar. Häftigt också att junisen Jon Hjertström tog brons i sprint. Jag slog honom på distans förra året.
 • Här ser man teknikskillnaden på Magnus och mig. Men jag paddlar i a f mycket bättre nu än när jag började.

  Magnus Lindstedt och jag på sjön Såken utanför Borås för några veckor sedan.

  Martin Josefsson var den som först fick in mig på poeten/artisten Emil Jensen. Nyligen skickade Martin en spotifylänk till ett spår jag tidigare inte hört, ”Alla som behövs”. Pratet är drygt 5 min långt och i en passage säger han ”fler 40-åriga skidåkare utan glid”. Emil Jensen uttrycker tydliga politiska åsikter (vänster), men oavsett om man håller med honom eller ej så är ”Alla som behövs” ett riktigt mästerverk. Att man kan skapa så mycket kul med ord, rim, syftningar, betoningar och språk är fantastiskt. Lyssna, skratta och njut.

 • Sent i loppet lade sig Borås SK:s Gustav Nordström först och hans klubbkompis Karl-Johan Westberg tvåa. Sedan ryckte Gustav. Bra, men det höll inte hela vägen.

  Gustav Nordström och Karl-Johan Westberg vann SM-guld i team sprint i rullskidor i lördags. De lär bli hårda att hänga på vid rullskidsintervallerna i morgon.

  I morgon ska jag vara elitåkare för en dag. I alla fall sett till träningen, någon tupplur mitt på dagen lär det knappast bli. Borås SK har hemmaläger den här veckan och jag ska köra två pass med dem i morgon. Jag vill inte vara med hela veckan, det känns lite tråkigt mitt i semestern. I morgon blir det först backintervaller på rullskidor och sedan lugn löpning på eftermiddagen. Jag lär få en käftsmäll på förmiddagen, men det behöver jag så jag ser hur mycket som fattas till de riktigt duktiga i rullskidåkningen.

 • I morgon ska jag också vara med i radio, P4 Sjuhärad. Jag ska träffa dem kl 15.00. Vet inte om det blir direkt, men i så fall lär det väl börja sändas runt kl 15.15.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.