Rullskidor i radio och rullskidor på Kållandsö

I förra inlägget glömde jag skriva om rullskidpasset på Kållandsö i måndags. Kul att åka på nya ställen, även om jag åkt där en gång tidigare. Idas kusiners föräldrar har stuga där (södra änden av Vänern) och jag körde ett pass på 1,5 h. Inte superkul träningsmiljö med öppna, flacka, fält och få möjligheter till rundor. Dessutom själv och ihållande regn med ett par störtskurar, samt lite vind.

Rullskidbanan på Borås skidstadion

Rullskidbanan på Borås skidstadion

Men det gick bra och var trevligt ändå. Jag åkte ut och vände vid Spiken, vid Läckö slott, vid Uddeberg etc. 172 cm långa stavar (fortfarande lika övertygad om att de är för långa) och endast 90 höjdmeter. 18,1 km/h i snitt på Elpex-4:or.

Rullskidsradio
Det häftigt att se och testa ett varv på Borås nya rullskidbana igår, vid skidstadion. Jag blev intervjuad av P4 Sjuhärad och visade idrotten för reporten Anna. Efter ett tag gav hon mig mikrofonen och ryggsäcken med sändningsutrustningen, så fick jag vara reportern när hon åkte. Kul att testa! Klippet finns att lyssna på här. Startar vid 10:10 och slutar vid 28:20, med några låtar emellan.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rullskidor i radio och rullskidor på Kållandsö

  1. Marcus skriver:

    Ungefär vilken intensitet hade du i snitt på ditt 1,5h pass med 18,1km/h i snitt?
    Stannar du klockan för ev drickapaus?

    • Erik Wickström skriver:

      Jag kör inte med pulsband för närvarande, men jag skulle gissa höga A1/låga A2, alltså ca 75 procent av maxpuls. Det var som sagt flackt, därav hög marschfart. Jag använder inte vätskebälte på under 1,5 h, men om jag stannar för att dricka stoppar jag klockan. Jag stannar även klockan vid pissepauser.

Kommentarer är stängda.