Helt OK form på rullskidorna

Danmark och Sverige. Alltid kul med cykelsällskap på rullskidor.

Gamla bilder är alltid trevligt. Den här från sommaren 2010 med min danska syssling är det inget fel på. Åtminstone inte på brillorna.

En stor anledning till att jag valde att vänta till midsommar med att åka rullskidor var för att jag tror det är bättre att (i teorin) lägga de pass på sommaren och hösten som jag annars hade lagt på våren.

Idag körde jag några intervaller där jag har tider att jämföra med och det såg riktigt bra ut för att vara mig. Jag tog det lite lugnt på de första för att hålla hela vägen, så tiderna blev 9.25-9.18-8.54-8.47 min. Bra serie.

Så hittills har i a f upplägget funkat bra. Men jag har nog inte samma uthållighet än, eftersom jag fortfarande inte kört något rullskidspass på över 2 timmar. Jag tänker lite att jag främst springer långt och åker rullskidor lite kortare och hårdare nu fram till Ultravasan. Efter det blir det fokus på hårda långpass med enbart stakning.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.