Simning i Skälderviken

Det har varit en ovanlig bra sommar tycker jag. Ida med. Vi har gjort en del kortare utflykter och nu har vi varit i Vejbystrand i Skåne i en vecka. Det är väldigt trevligt här med bad, åka ut med min fars båt, fiska med piggvarnät, stora middagar, 1-2 glas vin varje kväll, Engelholmsglass i paket, Engelholmsglass i strut, hästridning (dock bara för barnen, jag är allergisk), lek med kusinerna etc.

Henrik Andersson efter en tuff stigning på Hallandsåsen. Utsikt över Laholmsbukten.

Henrik Andersson och jag efter en tuff stigning på Hallandsåsen. Utsikt över Laholmsbukten.

Träningen här nere är bra, även om långlöpningen är lite för flack och med för få alternativ på mjukt underlag. Det har blivit Skåneleden ett par gånger. Rullskidåkningen är gudomlig på Hallandsåsen. Har blivit ett pass i ”Hästens vatten”-backen med Rickard och ett pass på andra sidan åsen med en elev, bl a via Hemmeslövsstrand, Skummeslövsstrand och Mellbystrand.

Idag gick jag upp kl 06.15 för en simtur. Det blir nog första gången ”i modern tid” som jag kör ett simpass utan att träna för en triathlontävling eller swimruntävling. Anledningen är att min svåger Erik Lindell blivit helt helt såld på konditionsidrott. Superkul! Han fyllde precis 40 år. Han har kört open water-kurs i år, springer regelbundet och investerade precis i en MTB. Sträckan idag blir Vejbystrands hamn till Magnarps hamn. Uppskattningsvis 3-4 km.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Träning. Bokmärk permalänken.